Šupler je v Lotyšsku trénerom Rigy 2000

Hokejový tréner Július Šupler, ktorý v stredu oslávil 54. narodeniny, odletel včera do Lotyšska. Stane sa novým trénerom klubu Riga 2000.

"Dohodli sme sa na zmluve do konca sezóny plus ročnej opcii. Ponuka mi padla vhod, mesiacov bez hokeja už bolo dosť. Okrem prvého tímu, kde sa od mňa očakáva predovšetkým skvalitnenie útočnej fázy, budem metodicky vypomáhať aj pri koordinácii trénerov juniorských družstiev," povedal pre SME J. Šupler.

Tím Riga 2000 je popri Liepajas Metalurgs druhým lotyšským klubom, ktorý hrá v medzinárodnej súťaži Belarus open. Tak sa pred touto sezónou premenovala bývalá Východoeurópska liga, v ktorej hrá deväť tímov z Bieloruska, ukrajinský Sokol Kyjev a spomínaná dvojica z Lotyšska.

J. Šupler: "Hviezdami rižského tímu je trojica hráčov z NHL vypomáhajúca počas lock outu. Známy strelec Sergej Žoltoks z Nashville, obranca Karlis Skrastis z Colorada a aj americký útočník Darby Hendrickson z Colorada. Riga 2000 hrá v peknej novej hale s kapacitou okolo dvoch tisíc miest. Mesto poznám, je krásne, kým dostanem sľúbený byt, zotrvám v hoteli."

Šupler pozná pomery, vlaňajšiu sezónu začínal v bieloruskom Minsku, odkiaľ ho vytiahla bohatá Jaroslavľ do ruskej Superligy.

Riga 2000 je po pätnástom kole dvanásťčlennej Belarus Open na 8. mieste, Šupler sa tam stretne aj s obrancom Normundsom Sejejsom, ktorého trénoval v Dukle Trenčín. Riga 2000 obhajuje titul majstra Lotyšska. Riga bude dejiskom svetového šampionátu A-kategórie v roku 2006.

SME

obsah | svět - svet