Oštěpařka Špotáková vyhrála v Berlíně

Oštěpařka Barbora Špotáková vylepšila svou životní sezonu o cenný úspěch na závěrečném mítinku Zlaté ligy v Berlíně, kde zvítězila výkonem 64,30 metru. Vicemistryně Evropy o osm centimetrů předčila Němku Steffi Neriusovou, které tak oplatila těsnou porážku z nedávného šampionátu v Göteborgu.

Oštěp žen letos mezi disciplínami Zlaté ligy nebyl, Špotáková a spol. se v elitním seriálu představily až v Berlíně. Pětadvacetiletá vrhačka pražské Dukly potvrdila, že jí forma vydržela i po vrcholu sezony a Neriusovou porazila stejně jako před týdnem v Bad Köstritz.

Vítězství si Špotáková zajistila hned prvním hodem. Pak se jí nedařilo k výkonu z úvodní série dlouho přiblížit, až při posledním pokusu předvedla česká rekordmanka hod do podobné vzdálenosti - 64,18.

Ženskou stovku vyhrála suverénně Jamajčanka Sherone Simpsonová a bude napjatě čekat, jak dopadne dopingová aféra Američanky Marion Jonesové. V případě potrestání a diskvalifikace trojnásobné olympijské šampionky by Simpsonové připadlo vítězství z Paříže a s pěti triumfy by měla nárok na podíl z půl milionu dolarů.

ČTK

obsah | svět - svet