V Egyptě utonul další český potápěč

Poblíž egyptského letoviska Marsa Alam v Rudém moři se utopil sedmačtyřicetiletý Čech. Jedná se o několikátý případ utonutí Čecha v poslední době. Přesné příčiny mužovy smrti nejsou známy. V Egyptě při potápění zemřel další Čech. O pátečním případu informovala mluvčí českého ministerstva zahraničí Zuzana Opletalová.

Sedmačtyřicetiletý muž byl podle informací ministerstva na severu Afriky na dovolené a potápěl se v Rudém moři v oblasti letoviska Marsa Alam, které patří mezi vyhledávané cíle potápěčů. Příčinou smrti bylo údajně utonutí, zastupitelský úřad však zatím nemá lékařskou zprávu, která by objasnila přesné příčiny úmrtí.

Tělo zemřelého bude nejprve převezeno do Káhiry a odtud poputuje zpět do České republiky. Podle mluvčí ministerstva byli příbuzní oběti o případu již informováni.

Za poslední měsíc je to druhý případ smrti českého potápěče v Egyptě. V polovině října utonul na jihu země šestatřicetiletý Čech, který se potápěl na otevřeném moři v oblasti útesu St.John's. Ve stejném měsíci zahynuli také tři čeští potápěči u Chorvatska.

LIDOVKY.CZ, ČTK

obsah | svět - svet