Pavlína Pořízková zkouší štěstí u filmu

Ačkoliv si prostějovská rodačka Pavlína Pořízková svoji největší slávu odbyla již během osmdesátých let, s showbyznysem se rozhodně rozloučit nehodlá. Již několik let zkouší štěstí jako herečka a věnuje se také psaní knížek.

S příběhy pro děti dokonce předběhla Madonnu. Další knížka na sebe rozhodně nenechá dlouho čekat. Osmatřicetiletá modelka v ní chce čtenářům přiblížit pozadí módního průmyslu.

Ve světě modelingu proslula svojí upřímností a kritikou oděvního průmyslu. Vyčítala modelingovým agenturám, že se svými klientkami zacházejí jako s dobytkem.

Pavlína byla zřejmě první Češkou, která se propracovala mezi zahraniční modelky a dostala se na obálky předních světových magazínů. Během osmdesátých let všechny šokovala, když podepsala smlouvu s kosmetickým gigantem Estée Lauder. Ročně za spolupráci inkasovala šest milionů dolarů, což byla na tehdejší dobu závratná suma. U Estée Lauder skončila až v roce 1995, kdy ji nahradila herečka Elizabeth Hurleyová.

Pokouší se prorazit před kamerou

I když by se mohlo zdát, že Pavlína s showbyznysem praštila, opak je pravdou. Pro americkou televizi Channel přináší zprávy ze světa módy a hlavně zkouší štěstí u hollywoodských produkcí.

"Film je mojí vášní. Když se namane nějaká dobrá role, hned jdu po ní," nechala se slyšet Pořízková, která si v roce 1995 měla zahrát dívku Jamese Bonda ve snímku Golden Eye. Nakonec ji nahradila Izabella Scorupcoová.

"Už jsem teď spíše herečka než modelka," uvedla Pavlína, která se již v roce 1987 objevila na stránkách Playboye. Ve volném čase si vychutnává život s hudebníkem Ricem Ocasekem, je oddanou matkou a nadšenou hráčkou Nintenda.

KORZO

obsah | svět - svet