Navrátilová vyhrála deblový titul číslo 168

Šestačtyřicetiletá Martina Navrátilová opět posunula věkovou hranici pro nejstarší tenistku, která kdy dokázala vyhrát turnaj WTA. Česká rodačka získala v sobotu v Dubaji společně se sedmnáctiletou Ruskou Světlanou Kuzněcovovou už svůj 168. turnajový titul ve čtyřhře.

Ve finále porazily první nasazený pár Blacková (Zimbabwe), Lichovcevová (Rusko) 6:3 a 7:6. Poprvé se Navrátilová stala nejstarší vítězkou turnaje WTA loni v Madridu, kde v pětačtyřiceti letech překonala tehdejší rekord Billie Jean Kingové. Američanka vyhrála svůj poslední turnaj v roce 1983, kdy jí bylo devětatřicet let.

Navrátilová během své tenisové kariéry získala vedle 168 titulů v deblu také 167 turnajových vítězství ve dvouhře, ve které už na turnajích nestartuje.

S mladou Ruskou, která se narodila jedenáct let po prvním deblovém triumfu Navrátilové v kariéře, hraje od začátku letošního roku. Spolupráce hráček, mezi nimiž je věkový rozdíl devětadvaceti let, se přitom osvědčila už na lednovém turnaji v Gold Coast, kde získaly rovněž titul.

(r)

obsah | svět - svet