Česká kadeřnice nominována na prestižní cenu

Česká kadeřnice Petra Měchurová se se svou prací probojovala mezi světovou špičku. Každý rok se předává tvůrcům nejlepších účesů prestižní cena Mezinárodní asociace profesionálního tisku (AIPP). Ta letos nominovala do kategorie Nejlepší avantgardní kolekce i Měchurové řadu De luxe.

Dvojnásobná mistryně v účesové tvorbě nadchla porotu svými pracemi z kolekce na nadcházející podzim a zimu. V kategorii, která je odborníky považována za uměleckou, soutěží I nejslavnější světoví kadeřníci jako Jamie Carroll z Austrálie nebo Errol Douglas z Velké Británie.

"Myslím, že to je úplně poprvé, co se tam dostal někdo z Čech," řekl mediální zástupce Měchurové Milan Dočkal a dodal, že se tak dostala mezi 43 nejlepších kadeřníků z osmnácti zemí.

Třpyt a lesk kolekce De luxe

"Porota jejich práce posuzuje na základě fotografií. Další kategorie jsou třeba pánský účes nebo press pack, kde záleží na celkové prezentaci účesu," uvedl Dočkal.

Lesk a třpyt až zrcadlící se plochy vlasů, to je hlavní rys kolekce De luxe. Jsou zde účesy hladké a splývavé, ale i zvlněné, vyčesané nebo stáčené, nechybí ani asymetricky zdobený drdol. Zářivosti, třpytu a sytého tónu docílila Měchurová barvením do přirozených, převážně hnědých odstínů.

Finální verdikt v jednotlivých kategoriích vynesou zástupci šedesáti odborných časopisů v půlce října v Paříži. Absolutní vítěz pak bude vyhlášen na jaře příštího roku v italské Boloni.

NOVINKY

obsah | svět - svet