Jágr hattrickem pokořil hranici 500 branek v NHL

Další milník kariéry překonal útočník Washingtonu Jaromír Jágr ve vítězném utkání na ledě Tampy Bay. Domácího gólmana Johna Grahama překonal třikrát, závěrečná trefa znamenala 500. zápis do listiny střelců v Jágrově kariéře v zámořské soutěži.

"Před zápasem jsem věděl, že jsem blízko, ale nemyslel jsem na to," řekl po utkání skromně Jágr. "Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli, protože vítězství je to, co se počítá."

Česká hvězda otevřela skóre první a jedinou brankou v první třetině, střelecký účet a jedenáctý hattrick v kariéře Jágr uzavřel těsně před polovinou druhého dějství, když zvyšoval na 3:0. Brankář domácích John Graham poté kapituloval ještě jednou a byl vystřídán Rusem Chabibulinem. Ten pustil jediný gól, na konečných 1:5 pro domácí upravil ještě před koncem druhé třetiny Fredrik Modin. Washingtonu šly výborně přesilovky, ze čtyř ve druhé části využil hned tři.

Jaromír Jágr se stal 33. hráčem NHL, který dal pětistý gól a teprve 16., kterému se to podařilo během 1000 utkání. Hvězdný forvard nastoupil v úterý po 926. V historii NHL se mezi evropskými hráči podobný kousek podařil pouze legendárnímu Finovi Jarrimu Kurrimu.

Jágr si připsal navíc jednu asistenci a v tabulce produktivity figuruje s 60 body na čtvrtém místě, na zatím stále vedoucího Maria Lemieuxe ztrácí 9 bodů. Jednou asistoval i Robert Lang.

"Nehci z toho dělat žádnou vědu," komentoval své představení Jágr. "Dávat góly je prostě moje práce. Hlavní je, že jsme vyhráli," uzavřel.

NOVINKY.CZ

obsah | svět - svet