Cenná sklizeň českého aerobiku a fitnessu

Mistrovství světa ve sportovním aerobiku a fitness se odehrálo ve znamení nevídaného úspěchu českých barev. Reprezentanti České republiky si odvezli celkem sedm medailí.

Snad nejvíce ve francouzském Montpellieru zazářilo české ženské družstvo vystupující pod příhodným názvem Těžká směs II. V kategorii fitness stepu dívky s přehledem vybojovaly titul mistryň světa. To, že český step slaví poslední dobou ve světovém měřítku nesmírný rozkvět, potvrdilo ještě bronzem družstvo ze Žďáru nad Sázavou. Ani ve sportovním aerobiku čeští účastníci rozhodně nezapadli do šedého průměru. Martin Dušek dopřál své rodné zemi stříbrnou radost a na druhém místě se v konečném účtování usadil rovněž sportovní pár Kateřina Protivínská a Tomáš Krmíček. A aby ani třetí kategorie v této soutěži nepřišla zkrátka, se v nabité konkurenci mezi ženami na bronzovou příčku prosadila česká mistryně Lucie Jiříková. Čeští účastníci si však pro všechny případy pojistili pozice i na obligátní "bramborové" čtvrté pozici. Té mezi muži dosáhl Petr Jánský a v kategorii párů Pavel Sirotek s Terezou Zámostnou.

Češi o sobě dali také znatelně vědět i v dalších soutěžích družstev. Horcí favoriti fitness mužstvo David Holzer, Jakub Strakoš a Vladimír Valouch měli velké ambice na třetí ttitul. Do finále postoupili z prvního místa, ale po chybě klesli až na pátou pozici. Ženské trio Petra Šejvlová, Tereza Havlíčková a Zuzana Tomášková skončilo šesté. Rovněž šestá pozice patřila celku Jitky Peroutkové ve fitness-kategorii funk. A tak se další cenné kovy pro české celky zatřpytily opět v aerobiku. Zásluhou děvčat pod vedením Veroniky Vrzbové putuje do pražské Chuchle další stříbro a díky "notičkám" Hanky Šulcové se česká metropole dočkala v téže kategorii ještě bronzu. Čtvrté skončily svěřenkyně Ivy Mrňákové z Ústí nad Labem.

A nám v zemi v srdci Evropy po této oku lahodící medailové sklizni nezbývá než s napětím očekávat, než nám dozraje další ročník obdobně cenné úrody.

MARTIN PÍSECKÝ

obsah | svět - svet