Csaplár se domluvil s Panionisem

Trenér Josef Csaplár dnes v Aténách podepsal dvouletý kontrakt s řeckým fotbalovým klubem Panionios Atény. Dvaačtyřicetiletý bývalý kouč Liberce a Slavie Praha se v klubu potká s krajanem Petrem Vlčkem, který v obraně Panioniosu nastupuje už od roku 2001.

Dovolená mu skončila, opět pozvedne trenérskou taktovku. Po dubnovém nuceném odchodu ze Slavie získal Josef Csaplár nové angažmá. Od dnešního dne se stává hlavním koučem Panionisu Atény, týmu nejvyšší řecké soutěže.

"Domluvil jsem se na dvouleté smlouvě. Na práci v Řecku se moc těším," uvedl Csaplár.

V průběhu včerejšího dne absolvoval dvě kola jednání. "Dopoledne jsem měl schůzku s majitelem klubu, večer jsme pak celou věc uzavřeli s celým managementem. Z jednání mám pozitivní pocity," svěřil se Csaplár, který do Atén přicestoval ve středu večer z Nizozemska, kde sledoval světový šampionát dvacetiletých. Csaplár se stává po Petru Packertovi, Vladimíru Táborském a Zdeňku Ščasném čtvrtým českým trenérem, který působil na řecké prvoligové scéně.

Chce do Řecka přivést dva Čechy, ve hře je i Koloušek

Není vyloučeno, že se Csaplár v Panionisu sejde s Václavem Kolouškem, kterého vedl v Liberci i naposledy ve Slavii, a se kterým ho pojí nadstandardní vztahy. Angažmá tvořivého záložníka v pražském klubu se totiž po slovní přestřelce s trenérem Jarolímem chýlí ke konci. A jednou z variant Kolouškovy budoucnosti by mohl být právě přestup do aténského klubu, který o něj, podle šéfa Slavie Vladimíra Lešky, projevil zájem.

"Tato informace nevzešla ode mě, je to záležitost Slavie. Personální věci chci ale řešit v dohledné době," uvedl Csaplár, který se netajil, že by do Řecka rád přivedl dva české hráče. Hned prvním může být exslávista Lumír Sedláček, kterému Pražané těsně před začátkem letní přípravy oznámili, že s ním nepočítají.

ROBERT NEUMANN

obsah | svět - svet