V Londýne vychádza nový česko-slovenský časopis

Nový londýnsky časopis Echo chce poskytnúť užitočné a samozrejme zaujímavé informácie každému Čechovi či Slovákovi, ktorý v britskej metropole prave začína žiť alebo je tam na dlhšiu dobu a hľadá spojenie s českou a slovenskou kultúrou. Koľko v Londýne je takých ľudí, naznačuje náklad Echa 5000 výtlačkov.

Časopis, ktorý má aj vlastné webové stránky, začala vydávať spoločnost Czechia Ltd. v auguste, takže má za sebou iba dve čísla. Je novou ponukou vedľa už etablovaného dvojmesačníka Britského združenia Čechov a Slovákov BCSA Review.

"Czechia sa zaoberá študijnými a pracovnými pobytmi v Británii pre ľudí z Čiech, Slovenska, Poľska, Maďarska," povedala redaktorka nového časopisu Martina Kubaniová. "Do Veľkej Británie prichádza stále viac ľudí z našich krajín, a to nehovorím iba o aupairkách, ale hlavne o študentoch alebo ľuďoch, ktorí tu začínajú podnikať alebo hľadať lepšie pracovné uplatnenie."

Tým, ktorým sa v britské metropole tak trochu "topia", chce Echo pomôcť sa vyznať, vedieť si vybrať, zlepšiť si prehľad, nadviazať kontakty, nájsť si ubytovanie.

PRAVDA

obsah | svět - svet