Benešová triumfovala v Acapulku poprvé v kariéře

Až k prvnímu titulu na okruhu WTA dotáhla tenistka Iveta Benešová své úspěšné vystoupení na turnaji v mexickém Acapulku. Vítězné tažení, které zahájila v kvalifikaci, završila v neděli finálovým triumfem nad Italkou Flavií Pennettaovou. Jednadvacetiletá Benešová vyhrála za 88 minut 7:6 a 6:4.

Obě hráčky si v prvním setu několikrát vzájemně prolomily podání, ve zkrácené hře se ale Benešová mohla na servis spolehnout. Tie-break zahájila 99. hráčka světového žebříčku esem a přidala i několik výborných zákroků na síti. Duel byl vyrovnaný i ve druhém setu a rozhodnutí přinesla až devátá hra, v níž česká fedcupová reprezentantka získala podání soupeřky. Při vlastním servisu už šanci na titul nepustila.

"Hodně to pro mě znamená, opravdu hodně moc," citovala jednadvacetiletou hráčku oficiální internetová stránka ženské tenisové asociace WTA. "Tvrdě jsem pracovala a dočkala jsem se odměny," pochvalovala si Benešová. Fakt, že si cestu k titulu musela proklestit kvalifikací, byl podle jejích vlastních slov pro ni nakonec výhodou. "Myslím, že mi to naopak pomohlo. Aklimatizovala jsem se a zvykla si na kurt. Hrálo se mi pak zápas od zápasu líp," tvrdila česká tenistka.

Druhý titul v sezóně oslavil v Acapulku španělský tenista Carlos Moya. Sedmadvacetiletý antukový specialista ve finále potvrdil papírové předpoklady a coby první nasazený rozdrtil svého krajana Fernanda Verdaska.

Federer obhájil vítězství v Dubaji

Švýcar Roger Federer potvrdil na turnaji v Dubaji papírové předpoklady a stal se prvním hráčem, který dokázal ve Spojených arabských emirátech obhájit titul. První hráč světového žebříčku, jenž před rokem trofej získal po vítězství nad Jiřím Novákem, v neděli udolal i přes horší vstup do utkání Feliciana Lopeze 4:6, 6:1 a 6:2.

(r)

obsah | svět - svet