Grékom poskytneme jednotku radiačného prieskumu

K protiteroristickým opatreniam počas letných olympijských hier prispeje aj Slovensko.

Na základe gréckej požiadavky poskytne ministerstvo vnútra jednotku radiačného a technického prieskumu. Informovali o tom z tlačového oddelenia ministerstva vnútra s tým, že o protiteroristických opatreniach počas olympijských hier budú šéfovia rezortov vnútra diskutovať v pondelok na Rade ministrov v Bruseli.

Témou pondelkového rokovania ministrov bude aj vytvorenie spoločnej azylovej a migračnej politiky Európskej únie. Rokovať sa bude aj o výmene osobných údajov medzi jednotlivými členskými štátmi únie a využití informácií o pasažieroch. Ministri vnútra tak chcú zlepšiť boj terorizmu a boj proti organizovanej kriminalite.

Slovenský šéf rezortu vnútra V. Palko zároveň v Bruseli podpíše spolu s ministrami vnútra Česka, Maďarska a Poľska deklaráciu krajín Višegrádskej štvorky. V deklarácii sa ministri vnútra zaviažu, že do konca tohto roka podajú žiadosť o vstup do schengenského priestoru. Zároveň v nej prehlásia, že sa chcú začleniť do schengenského priestoru do konca októbra roku 2007.

PRAVDA

obsah | Slovenská republika