Alarmujúca zpráva o stave slovenského letectva

Opatrenia prijaté po minuloročnej katastrofe dvoch stíhacích lietadiel MiG-29 majú prevažne administratívny charakter a neriešia súčasné kritické pracovné podmienky vojenských pilotov. Na najzávažnejšie nedostatky upozorňuje správa Slovenského leteckého zväzu gen. M. R. Štefánika (SLZ), ktorého členmi je väčšina vojenských pilotov. Správa je k dispozícii na internetovej stránke zväzu www.slz-sliac.sk.

Správa sa kriticky zmieňuje o vybavení leteckej pátracej záchrannej služby. Kým v médiách odznelo, ako dobre je organizované pátranie po pilotoch lietadiel MiG-29, realita bola iná. Pátrací vrtuľník nemal spojenie s pozemnými pátracími skupinami, na palube nebol ďalekohľad, zariadenie na nočné videnie tiež chýba. Predpis pre používanie stíhačiek MiG-29 je českým prekladom originálu, je ich málo a k dispozícii ho nemá ani každý tretí pilot. Predpis na modernizovaný variant lietadla nemajú piloti dokonca ani jeden. "Návod, ako na ňom lietať, sa šíri takpovediac ústnym podaním," konštatuje sa v správe.

Zväz upozorňuje, že od 1. septembra minulého roku bola pilotom zrušená tzv. "L" norma. Pilot si teda nosí z domu na letovú akciu "v servítke chlieb so salámou a náročnejší si nosia niečo v obedároch". Vzhľadom na to, že pre tento prípad nie je k dispozícii mikrovlnná rúra, opekali už aj špekáčiky pri plote. Stravná dávka pre pilota je podľa správy 125 korún denne, pričom zamestnávateľ je ochotný preplatiť 18 korún. Spotreba kalórií, vitamínov a minerálov je pritom u pilotov plne porovnateľná s vrcholovým športovcom a niekoľkonásobne prevyšuje spotrebu dôstojníka pracujúceho v kancelárii.

Za dôležité považujú ďalej vybavenie núdzovými dávkami, ktoré slúžia pilotovi na prežitie po katapultáži. Kým štandardne obsah núdzovej dávky odzrkadľuje najnovšie poznatky vedy, v lietadlách používaných v slovenských vzdušných silách tomu tak podľa správy nie je. "Extrémom je ale lietadlo L-39 Albatros, kde núdzová dávka síce je, ale jej obsah je nahradený drevenými atrapami." Pilot tak po katapultáži nájde drevenú lekárničku, konzervu, kompas, rádiostanicu a ďalšie potrebné veci.

Perličkou uvedenou v správe je napríklad to, že piloti nie sú vybavení leteckými hodinkami. Pôvodné hodinky boli stiahnuté v roku 1996 pre vyobrazenie federálneho pilotného odznaku na ciferníku a dodnes neboli nahradené. Šikovné ruky sa tiež starajú o kombinézy, ktorých životnosť je 18 mesiacov. Reálne sa však pilotom vymieňa po 5 - 6 rokoch v dezolátnom stave. "Nezriedka bola manželkami zašívaná aj viac ako 20-krát, tri až štyri záplaty boli bežné. Kto nemal v rodine krajčíra, používal leukoplast."

MARKIZA.SK

obsah | Slovenská republika