Česi nás opäť nachytali

Sen slovenských hokejistov o medaile na olympiáde v Turíne sa rozplynul. Vo včerajšom štvrťfinále sme s Českom prehrali 1:3 a ideme domov. Zaslúžene, súper bol lepší. Česi nastúpia v piatkovom semifinále proti Švédsku, Fíni proti Rusom.

Všetky naše predsavzatia, že konečne nadíde náš veľký deň, ostali v kabíne. Začalo sa obojstranne opatrne, no tím okolo Jágra bol strelecky aktívnejší, v obrane obetavo pomáhal brankárskej trojke Hniličkovi. Zápas nemal v porovnaní s predchádzajúcimi troma štvrťfinále nijaké veľké tempo. Slovenský tím neprofitoval zo sebavedomia po víťaznej sérii v základnej časti, chýbala mu iskra. V 13. minúte sme dostali tvrdý úder z hokejky Ručinského, ktorý vo vlastnom oslabení zachytil riskantnú prihrávku Šatana a sólový nájazd zavŕšil chladnokrvným blafákom do siete Budaja.

Ani na začiatku druhej tretiny sme na súpera nevybehli nátlakom. Naopak v 29. minúte sa Hejduk dostal šťastne k odrazenému puku a bez problémov ho zasunul druhýkrát za chrbát Budaja - 0:2. Do hry nás vrátil vytúžený Gáboríkov gól v 44. minúte. Rýchlik z Trenčína v službách Minnesoty zopakoval svoje kúsky zo zápasu s Rusmi a po prihrávke Mariána Hossu z úniku po ľavej strane prestrelil Hniličku. V záverečnom zúfalom nápore slovenským hokejistom chýbalo viac pokoja i šťastia v koncovke. Náš osud spečatil gólom do prázdnej bránky Straka.

(ju), SME

obsah | Slovenská republika