Strážníci zastavili škodovku s deseti Slováky

Kolik lidí se vejde do starší Škody 100? Vyzkoušela to mládež ve slovenské Prievidzi, která si vozem vyrazila za zábavou. Auto bez osvětlení a bez poznávací značky zastavili strážníci. Napočítali celkem deset pasažérů. Někteří seděli i na střeše. Většině z nich se podařilo utéct.

"Škoda byla v příšerném technickém stavu. Část osádky utekla, zůstali čtyři lidi. Z jejich výpovědí vyplývá, že řídil teprve sedmnáctiletý mladík bez řidičského průkazu," řekl zástupce náčelníka městské policie v Prievidzi Július Botka.

Strážníci předali případ státní policii, protože nemají dostatečné pravomoci. Jízda přeplněnou škodovkou tak možná zůstane bez trestu. Městská policie totiž mladíky stíhat nemůže a státní se případem prozatím odmítla zabývat. Podle policie totiž není co řešit. Nezletilý řidič a několik cestujících strážníkům uteklo a na "místě činu" zůstali jen čtyři lidé, dle pravidel silničního provozu tedy zcela bezproblémový počet.

"Na základě výpovědí ale není problém řidiče vypátrat. Celý případ nyní zdokumentujeme a budeme o něm písemně informovat státní policii," nevzdává se strážník Botka.

ČTK

obsah | Slovenská republika