Šatan predstihol Lašáka a je najlepší

Miroslav Šatan dostihol Petra Bondru. Kapitán slovenskej reprezentácie a útočník tímu NHL Buffalo Sabres vyhral 7. ročník ankety Zlatý puk o najlepšieho hokejistu Slovenska sezóny 2003/ 2004. Získal tretie prvenstvo a vyrovnal tak bilanciu Petra Bondru, víťaza dvoch uplynulých ročníkov.

Hokejový galavečer, ktorý slávnostne uzavrel sezónu, hostilo v sobotu Národné tenisové centrum. Z vlaňajších laureátov obhájil prvenstvo jediný - Ján Lašák. Vyhral kategóriu brankárov a pred začiatkom záverečného hlasovania viedol pred Šatanom aj v hlavnej kategórii. Jedinej, v ktorej sa rozhodovalo v sobotu večer v priamom televíznom prenose.

Napokon v nej skončil druhý. "Už mám tri zlaté puky, takže každý člen rodinky má jeden: manželka, syn Janko i ja," konštatoval pri preberaní ceny Vladimíra Dzurillu, ktorú mu v prítomnosti jeho manželky Zlatice odovzdal Jiří Králik, majster sveta a bývalý skvelý čs. reprezentant.

O najlepšom obrancovi nebolo pochýb - stal sa ním Zdeno Chára, pilier reprezentácie i Ottawy, člen najlepšej päťky NHL. Na slávnosti však chýbal, podobne ako najužitočnejší hráč slovenskej extraligy Zdeno Cíger.

Zlatý puk pre najlepšieho útočníka si v konkurencii Mariána Hossu a Pavla Demitru odniesol - Michal Handzuš, center Philadelphie. "Keď som videl nomináciu, utvrdil som sa, že na pódium určite nepôjdem. Netajím, prvenstvo som nečakal," konštatoval.

Do zostavy slovenskej extraligy sa dostal brankár Zvolena Karol Križan, obranca Slovana Petr Pavlas a Trenčína Andrej Meszároš a útočníci Trenčína Peter Fabuš, Roman Kukumberg, ktorých doplnil najlepší strelec, Zvolenčan Martin Bartek. Najlepším trénerom sa stal Dušan Gregor - pod jeho vedením dokorčuľovala trenčianska Dukla k titulu. "Vysoko si vážim toto ocenenie. Prekvapilo ma, no tým je vzácnejšie. Ďakujem zaň hráčom, vedeniu klubu i rodine," uviedol kou, ktorý po zisku zlata prekvapujúco prestúpil do Košíc.

Ocenení z extraligy

Najužitočnejší hráč Zdeno CÍGER
Najlepší tréner Dušan GREGOR

Najlepšia zostava

Karol KRIŽAN
Petr PAVLAS, Andrej MESZÁROŠ
Martin BARTEK, Roman KUKUMBERG, Peter FABUŠ

Galéria laureátov

Najlepší hokejista Miroslav ŠATAN
Najlepší brankár Ján LAŠÁK
Najlepší obranca Zdeno CHÁRA
Najlepší útočník Michal HANDZUŠ

PAVOL KOMÁR

obsah | Slovenská republika