Riskuj: Študent z Brezna vyhral takmer milión

Desať kôl sa udržal 19-ročný študent medicíny Michal Roštár z Brezna vo vedomostnej televíznej súťaži Riskuj!, z ktorej si odnesie historicky najvyššiu výhru v relácii - 882 500 korún. Tým podľa hovorcu televízie JOJ Ľudovíta Tótha prekonal rekordnú výhru Bohuslava Gondára z decembra 2002 o viac ako 300 000 korún. Študent je šťastný, aj keď mu nevyšlo posledné kolo, ktoré televízia odvysielala vo štvrtok.

"Vyberal si otázky s najvyššou bodovou hodnotou, táto taktika sa mu však nevyplatila a skončil s bilanciou mínus 61.000 korún," povedal Tóth.

Michal sa priznal, že sa na súťaž nijako špeciálne nepripravoval. Čerpal zo svojich doterajších vedomostí a iných kvízov. Ako minie svoju výhru, ešte nevie. Nevylúčil tiež možnosť, že sa v budúcnosti prihlási do ďalšej súťaže. V relácii Riskuj! od začiatku jej vysielania v septembri 2002 vyplatili viac ako 25 miliónov korún. Študent z dnešného vydania vyhral najvyššiu sumu v porovnaní s ostatnými popoludňajšími vedomostnými súťažami. Najviac peňazí - dva milióny korún si z televíznej súťaže odniesli dvaja súťažiaci v relácii TV Markíza Milionár.

ČTK

obsah | Slovenská republika