Slovenské pozemkárky medzi európsku elitu

Slovenské juniorské reprezentantky do 21 rokov v pozemnom hokeji vyhrali turnaj halového európskeho šampionátu B-kategórie (Trophy) v Bratislave nad Talianskom a Chorvátskom zhodne 6:2 a postúpili do elitnej A-kategórie. Zverenkám trénera Róberta Fischera sa podarilo naplniť cieľ a o dva roky budú na 8. ME kategórie Championship.

Mladé Slovenky napravili prehru s Talianskom (2:4), keď sa zlepšili v premieňaní príležitostí. V zápase s Chorvátskom spečatili postup. Sobota im nevyšla, keď podľahli Taliankam 2:4. V nedeľu sa piatimi gólmi s Talianskom presadila T. Fischerová a zvíťazili sme 6:2. Rovnako aj nad Chorvátkami. Hetriky dosiahli T. Fischerová a kapitánka Uhrinová.

"Rozhodla vôľa. Súperi boli technicky vyrovnaní, no my sme chceli najviac. Výborné bolo aj publikum. V A-skupine chceme niečo dosiahnuť, nie sa iba ohriať a vypadnúť. Tím až na Uhrinovú bude hrať na ME a chceme skupinu udržať pre ďalšiu generáciu," dodal Fischer.

Najlepšou brankárkou sa stala Talianka A. Russová, strelkyňou T. Fischerová s 15 gólmi. "Absolutórium si zaslúži brankárka Violová, zachytala fantasticky, na jej úroveň musím dať Tamaru. Hrala so zlomeným palcom," dodal tréner a otec v jednej osobe.

(ja), PRAVDA

obsah | Slovenská republika