Pálffy definitívne skončil s hokejom

Hoci sa včera v hokejovej NHL hrali ďalšie tri zápasy, témou dňa sa stalo rozhodnutie jedného z najlepších slovenských hokejistov Žigmunda Pálffyho ukončiť v kariéru. V polovici sezóny opúšťa Pittsburgh Penguins, najslabšie mužstvo vo Východnej konferencii, hoci vlani v lete s ním podpísal trojročnú zmluvu na 13,5 milióna dolárov.

"Končím s hokejom," vravel smutne v rozhovore majster sveta z Göteborgu 2002. Ako dôvod uviedol problémy s pravým ramenom.

"Mal som ho už dva razy operované, ťažkosti sa v poslednom čase stupňovali. Už nie som najmladší, pri hokeji som mal obmedzený pohyb. Ak nemôžem podať plnohodnotný výkon, nemá zmysel trápiť sa na ľade."

Rodák zo Skalice vstúpil do NHL pred 12 rokmi, vypracoval sa medzi najobávanejších strelcov súťaže. Najlepšie sezóny zažil v tíme Los Angeles Kings (1999 - 2004).

Ako jediný z našich súčasných hokejistov v NHL má v produktivite priemer vyše jedného bodu na zápas, čím sa zaraďuje medzi extratriedu. Na vlaňajších majstrovstvách sveta sa rozlúčil s reprezentáciou, chcel hrať už iba v zámorí. V Pittsburghu však už nenašiel hokejovú radosť a po zdravotných ťažkostiach frustrovaný ohlásil predčasný koniec. "Nezatváram všetky dvere," dal fanúšikom malú nádej na návrat.

(on)

obsah | Slovenská republika