Areál v Osrblí prichýli triatlonový svet

Osrblie dodržalo slovo, ktoré dalo Medzinárodnej únii biatlonu -areál je pripravený na 3. kolo Svetového pohára. Začne sa dnes vytrvalostnými pretekmi mužov a žien, vyvrcholí v nedeľu stíhacími pretekmi oboch kategórií.

"V čase, keď Vratná odvolala podujatie Svetového pohára, sme trochu riskovali. Verili sme však predpovedi počasia a garantovali sme, že podujatie pripravíme. Trate sú v perfektnom stave, zatiaľ všetko vychádza na sto percent," uviedol prezident Slovenského zväzu biatlonu a tréner ženskej reprezentácie Juraj Sanitra. Jediné, čo ho mrzí, je neúčasť nórskeho reprezentanta O. E. Bjorndalena, v súčasnosti najväčšieho biatlonového esa. Štvornásobný olympijský víťaz zo Salt Lake City 2002 podľa dohody s nórskym zväzom uprednostnil štart vo Svetovom pohári bežcov.

"Osobne sa mi ospravedlnil. Inak príde kompletná špička, prihlásilo sa 31 krajín," upresnil Sanitra. Osrblie sa včera zobudilo do idylického slnečného dňa. "Na takmer základ umelého snehu pribudlo v minulých dňoch desať centimetrov prírodného, takže bežecké stopy držia. Ráno bolo mínus sedem stupňov, cez deň sa oteplilo na nulu. Tak by to malo byť do konca týždňa," ubezpečil riaditeľ pretekov v Osrblí Milan Kobela. Do dnešných vytrvalostných pretekov nastúpi slovenské kvarteto mužov bratia Matiaškovci, Hurajt, Novák, ženy vybehnú v zostave Mihoková, Murínová, Pavkovčeková a Slezáková.

"Štartovať nebude Zuzana Hasillová u ktorej doznieva astmatická diagnóza, no do sobotňajšieho šprintu by mala byť v poriadku. Bol by som spokojný, keby sa niekto z našich reprezentantov dostal na stupeň víťazov, teda skončil do 8. miesta. Verím, že organizačne potvrdíme opodstatnenosť pridelenia podujatia takéhoto rangu," vyslovil presvedčenie Sanitra.

(ko), PRAVDA

obsah | Slovenská republika