Nývltová točí klip pre Paru

Linda Nývltová patrí k našim najznámejším modelkám. Je jednou z mála, ktorá sa objavila na obálke francúzskeho vydania Vogue a pracovala pre značky ako Christian Dior, či Helena Rubinstein. Lindu sme stretli na recepcii po voľbe slovenskej Miss a tak sme jej položili zopár otázok.

Ako sa darí? Dlho sme o vás nepočuli?

Je to fajn, darí sa mi. Pred dvoma týždňami som sa vrátila z New Yorku a o dva týždne zase odlietam do Los Angeles. Na prehliadky až tak často nechodím. Priznám sa, že nemám na to výšku. Ale veľa fotím, často robím hlavne módne editoriály spojené s beauty vecami (prípravkami na pleť, vlasy, líčenie). Okrem toho pripravujem nejaké veci na Slovensku. Onedlho napríklad začneme natáčať videoklip pre kapelu Para.

Vy budete účinkovať v hlavnej úlohe?

Áno, ale neviem, či by som mala o tom nejako viac rozprávať, pokiaľ to nie je dokončené.

Od koho prišla ponuka na účinkovanie?

Už sa poznáme dlhšie. S členmi kapely mám dobré vzťahy. Nie je to pre mňa biznis.

Na recepciách a večierkoch vás často vídať spoločne s Lianou Weiss, módnou redaktorkou magazínu Eva. Kde ste sa spoznali?

Bolo to zhruba pred rokom. Stretli sme sa na jednom fotení pre ich časopis. Téma bola, čo majú známe ženy v šatníku. Napokon sme sa zo šatníka presunuli do kúpeľne, nafotili sme to vo vani a bola to ohromná zábava. Už vtedy sme si spoločne "padli" do rany a dnes sa stretávame ako dobré kamarátky, robíme spoločné produkcie a vymýšľame rôzne veci.

Obidve ste známe extravagantným štýlom obliekania. Čo nosíte najradšej?

V poslednom čase som začala obľubovať extravagantné veci. Moja posledná módna "vychytávka" sú topánky, ktoré navrhla Missy Elliot pre Adidas. Sú vysoké až po kolená, pohodlné, zároveň šik a zbožňujem ich. Aj keď si dám obyčajné džínsy, snažím sa celok ozvláštniť zaujímavými doplnkami. Rada vyzerám inak, takpovediac "cool"... (smiech)

U nás na výber medzi návrhármi asi príliš nie je, ale kto sa vám páči momentálne najviac zo svetovej módnej scény?

Mám veľmi rada štýl speváčky Gwen Stefani. Oblieka ju Dior a John Galliano, ale okrem toho nedávno uviedla na trh aj vlastnú značku LAMB. Tie odevy sú vynikajúce.

ZDENO GÁFRIK, PRAVDA

obsah | Slovenská republika