NATO príde do Nitry

Mesto Nitra si vybralo NATO za dejisko svojej medzinárodnej výstavy zameranej na poľnú výstroj a vybavenie vojakov. Potrvá od 16. do 18. októbra. Takúto špecializovanú výstavu oraganizuje NATO raz za tri roky a za jej dvadsaťtriročnú históriu sa prvýkrát uskutoční v nečlenskej krajine aliancie. NATO chce týmto spôsobom prispieť k rozvoju regiónu a ukázať Slovensku výhody integrácie. Garantom výstavy je ministerstvo obrany.

Výstava nesie názov NATO EXHIBITION Slovakia CCIE 2003 a bude sa skladať z expozícií 196 vystavovateľov z 28 krajín. Medzi nimi návštevníci isto neobídu poľnú nemocnicu slovenských ozbrojených síl a výcvikový trenažér Jakub. Na vlastné oči sa im predstaví v akcii vojenská polícia, príslušníci Výcvikovej základne mierových síl OSN i profesionáli z protilietadlovej raketovej brigády Nitra. Stáť za pozretie bude aj prvá oficiálna Galashow NATO v Slovenskej republike v duchu "army look" - vojenského štýlu obliekania v civilnom živote.

Výstava ponúka informácie laikom i odborníkom, napríklad výrobcom špeciálnych bojových odevov a individuálnych prostriedkov ochrany vojaka. Dlhodobé nasadenie špeciálnych vojenských jednotiek v boji proti terorizmu v neznámom teréne kladie nové nároky na použité materiály a technológie pri výrobe výstroja.

Verejnosti bude výstava sprístupnená 18. októbra od deviatej do štrnástej hodiny za vstupné päťdesiat korún.

PRAVDA

obsah | Slovenská republika