Slováka přejel vlak, zaplatí pokutu za zpoždění

Chvíle hrůzy a strachu o vlastní život zažil čtyřiapadesátiletý Slovák, kterého u Olcnavy přejel rychlík. Nezodpovědný muž si přes koleje krátil cestu domů. Nyní mu hrozí pokuta za zpozdění vlaku, které svým chováním způsobil.

Celý incident se stal v neděli kolem sedmé hodiny ráno na frekventované trati mezi Košicemi a Žilinou. Muž si chtěl zkrátit cestu domů, ale nezpozoroval, že se k němu blíží rychlík. Jedoucí soupravy si všiml až ve chvíli, kdy na něj asi z dvousetmetrové vzdálenosti zahoukal strojvůdce.

Vystrašený chlapík neměl čas uskočit, a tak si duchapřítomně lehnul mezi koleje. Brzdící vlak nad ním přejel a poté, co úplně zastavil, vylezl výtečník zpod třetího vagonu. Neměl na sobě ani škrábanec. Kvůli přestupku proti bezpečnosti a plynulosti železniční dopravy dostal od železniční policie pokutu 500 slovenských korun. Na další pětistovku muže zřejmě přijde i jedenáctiminutové zpoždění. "Železničná spoločnosť Slovensko může od dotyčného vymáhat škodu za způsobené zpoždění vlaku," vysvětlil mluvčí železniční policie Jozef Búranský. Podle ČTK zemřelo od začátku roku na slovenských železnicích 51 lidí, z toho většina po srážce s vlakem.

iDNES

obsah | Slovenská republika