Moravčík znovu obul kopačky

Slovenská futbalová legenda Ľubomír Moravčík znovu obula kopačky a v drese rodnej Nitry zaznamenala úspešný comeback na slovenskej futbalovej scéne. V sobotňajšom prípravnom stretnutí druholigistu spod Zobora proti treťoligovému B-mužstvu Interu Bratislava (2:0) sa Moravčík (odohral takmer hodinu) predstavil po dlhých 14 rokoch, keď naposledy obliekol nitriansky dres v máji 1990 na ihrisku Bohemiansu Praha, kde dostal žltú kartu a v záverečnom stretnutí sezóny pod Zoborom už nemohol nastúpiť.

"Škoda, lebo sme doma vtedy vyhrali tuším 9:0, takže to mohla byť pekná rozlúčka," povedal Ľ. Moravčík a ďalej poznamenal: "Keď som pred rokom a pol skončil s profesionálnym futbalom v zahraničí, bol som zranený, no teraz mi už noha umožňuje znovu trénovať. Som preto rád, že môžem chlapcom pomôcť priamo na ihrisku." Na trávnatej ploche sa s bývalým vynikajúcim reprezentačným stredopoliarom objavili i hráči, ktorí ešte neboli na svete, keď Moravčík nosil na drese nitriansky znak. "Dnes nie je vo svete výnimka, že sú aktívni aj 36 či 37-roční hráči, ja mám "iba" 38, takže ešte chcem niečo odovzdať mladým," uviedol ďalej Ľ. Moravčík, ktorý na ihrisku "vyučoval" svojich mladších spoluhráčov nielen svojim futbalovým umením, ale i slovne. Práve takú pomoc bude nitrianska družina pri záchranárskych prácach v druhej lige na jar potrebovať.

"Vedenie, tréneri i hráči majú chuť ísť v tabuľke vyššie a ja som im v tom prišiel pomôcť." Moravčík sa objavil v stredu na odvetnom stretnutí 3. kola Pohára UEFA Teplice - Celtic Glasgow (1:0) a škótski fanúšikovia mu prejavili náležité ovácie. "Oni nezabúdajú na svojich bývalých hráčov, a keď mali príležitosť vyjadriť mi náklonnosť, tak to urobili. Samozrejme, že je to príjemný pocit," dodal Ľubomír Moravčík.

SME

obsah | Slovenská republika