Česko-slovenská interliga hádzanárov je na pokraji zániku

Spoločná česko-slovenská súťaž hádzanárov (HIL) stojí po piatich ročníkoch na pokraji zániku. Z Českého zväzu hádzanej prišla podľa vývoja v uplynulom období očakávaná správa, že tamojšie kluby o interligu mužov ďalej záujem nemajú.

"Na štvrtkovom zasadnutí výkonného výboru českého zväzu predložila súťažná komisia návrh štruktúry súťaží na budúcu sezónu, v ktorom sa s HIL už nepočíta," stroho poznamenal riaditeľ HIL Stanislav Svoboda, ktorý sa k celej záležitosti bližšie vyjadrovať nechcel.

Na budúci piatok by sa v tejto súvislosti malo v Bratislave uskutočniť stretnutie najvyšších predstaviteľov, ako aj generálnych a športových sekretárov oboch zväzov. "Zatiaľ je stanovisko českej strany len neoficiálne. Beriem ho však vážne a akceptujem ich rozhodnutie. Musím však poznamenať, že už druhýkrát dochádza k porušeniu zmluvného vzťahu. Osobne mi je to ľúto, ale aby súťaž mohla pokračovať, potrebné sú dve strany. Ak Česi nechcú hrať HIL, nám, žiaľ, neostáva nič iné len to prijať. Oni nespochybňujú význam interligy po športovej stránke, proti jej zachovaniu však majú dôvody, ktoré nám chcú oznámiť osobne na spomínanom budúcotýždňovom rokovaní," uviedol prezident Slovenského zväzu hádzanej Pavol Derfényi, ktorý za daných okolností záchranu súťaže už nevidí veľmi reálne.

(r)

obsah | Slovenská republika