Žigalová absolútnou majsterkou sveta

Majsterkou sveta sa na šampionáte fitnesiek a kulturistiek v brazílskom Riu de Janeiro stala v kategórii do 167 cm slovenská fitneska Marietta Žigalová, ktorej patrí aj titul absolútnej šampiónky. Striebro si v kategórii nad 167 cm vybojovala Gabriela Mlsnová.

Slovenky odchádzali do exotického Ria výborne pripravené, čo dokumentovali stopercentnou účasťou vo finále. Okrem zlatej Žigalovej, ktorá sa vrátila z profesionálnych pódií na amatérske, dosiahla v Brazílii životný úspech Mlsnová a do šesťčlenného finále sa prebojovala aj Ivana Matušková (do 167 cm), kde skončila šiesta.

"Žigalová bola suverénna a vo svojej kategórii zvíťazila s prehľadom. Vo výbornom svetle sa predstavila Gabika Mlsnová, ktorá zaujala jednoznačne najlepšou voľnou zostavou s latinskoamerickým nádychom," povedal medzinárodný rozhodca Dušan Matušek, ktorý rozhodoval kategóriu fitnesiek do 167 cm a kulturistickú nad 57 kg.

Slovensko malo zastúpenie aj v kulturistickej zložke, no od vystúpenia Jany Purdjakovej (do 57 kg) sa očakávalo viac ako 8. miesto. "V silnej kategórii sa Janka nepredstavila v najlepšej forme, bola trochu "zaliata". Bol to jej tretí tohtoročný vrchol, čo sa na jej výkone odzrkadlilo," dodal slovenský arbiter.

TASR

obsah | Slovenská republika