BBC končí vysielanie po slovensky

Zahraničné vysielanie britskej rozhlasovej stanice BBC končí v utorok svoje vysielanie v slovenčine a o 21.30 h odvysiela svoj posledný program, informuje BBC na titulnej strane svojej internetovej stránky BBCSlovak.com. Týmto sa končí 66-ročná história vysielania BBC po slovensky.

Slovenská redakcia BBC je jednou z desiatich jazykových sekcií zahraničného vysielania BBC, ktoré budú zatvorené v rámci novej stratégie spoločnosti, prijatej v októbri 2005.

Väčšinu z týchto sekcií tvoria vysielania v jazykoch európskych krajín: okrem slovenčiny je to čeština, poľština, maďarčina, slovinčina, chorvátčina, bulharčina a gréčtina.

Slovenská redakcia zahraničného vysielania BBC na svojej stránke ďakuje všetkým svojím poslucháčom a priaznivcom za prejavený záujem a podporu. Pripomína, že po ukončení rozhlasového vysielania nebude ponúkať aktuálne spravodajstvo už ani internetová stránka BBC po slovensky.

Od stredy sa na stránke objaví krátka história vysielania BBC po slovensky, kurzy angličtiny a tiež audiozáznam posledného vysielania slovenskej redakcie BBC z 20. decembra 2005 o 21.30 h.

TASR

obsah | Slovenská republika