Augusta se stal trenérem Slovanu Bratislava

Český hokejový trenér Josef Augusta podepsal smlouvu se Slovanem Bratislava. Bývalý reprezentační kouč, který získal s českými hokejisty dvakrát titul světových šampionů, se letošnímu vítězi slovenské extraligy upsal na jednu sezónu s opcí na další rok. V klubu chce navázat na úspěch svého českého předchůdce Miloše Říhy a obhájit v příští sezóně ligový titul.

"Slovan Bratislava je klub, který má tradici. V současnosti je to nejlepší tým na Slovensku a myslím, že má dobré jméno i v Evropě. Moje rozhodování proto nebylo až tak těžké," řekl Augusta na tiskové konferenci. "Samozřejmě vím, že Slovan vždycky chce ty největší mety. Není to nic jednoduchého. Ale myslím si, že s lidmi ze Slovanu vytvoříme dobrý tým a podaří se nám navázat na úspěchy, na které je Slovan zvyklý," dodal.

Český kouč se dohodl na spolupráci se Slovanem v pátek, hned na první schůzce. "Jsme rádi, že se nám podařilo získat tak kvalitního, zkušeného a ostříleného trenéra, se kterým prodloužíme úspěšnou sérii Slovanu z posledních let," řekl generální manažer Slovanu Maroš Krajči.

Slovan chce i hráčské posily

Už dnes se chce Augusta začít podrobně seznamovat s mužstvem. Na trenérské lavičce mu bude pomáhat dosavadní asistent Miroslav Miklošovič. Krajči naznačil, že vedení klubu jedná o příchodu nových posil, některé z nich prý snad přitáhne i nový trenér.

Slovan vyhrál ligový titul po sedmizápasové finálové sérii se Zvolenem. V příštím ročníku budou Bratislavané startovat na turnaji evropských mistrů Super Six v Petrohradu.

Uplynulý ročník nejvyšší slovenské soutěže okořenila účast hráčů ze zámořské NHL. Bratislavský klub, za který nastupoval například kapitán reprezentace Miroslav Šatan, zaznamenal rekordní průměrnou návštěvnost přes 6000 fanoušků na zápas.

Augusta opustil českou reprezentační střídačku po mistrovství světa v roce 2002, na němž Česko vypadlo ve čtvrtfinále s Ruskem. Poté krátce působil v extraligovém Havířově, kde se z trenérského postu posunul na manažerský. Poslední dvě sezóny byl bez angažmá.

NOVINKY

obsah | Slovenská republika