České nemocnice závisejí na práci cizinců

Přetížení a špatně zaplacení lékaři odcházejí z českých nemocnic do zahraničí již několik let. Po vstupu do Evropské unie je pro ně cesta mnohem jednodušší. Ve všech členských státech je jim totiž automaticky uznávána specializovaná způsobilost, tedy kvalifikace, a z toho pramení nárok na výrazně vyšší plat.

Nejčastějším cílem je Německo, kam řada lékařů za prací dojíždí. Další lákavou šanci představuje Velká Británie, jejíž labouristická vláda schválila ambiciózní program zkvalitnění zdravotní péče. Díky každoročnímu zvyšování výdajů na zdravotnictví o 7,5 procenta se do roku 2008 zvýší počet lůžek v nemocnicích o 10 tisíc a vznikne 12 tisíc pracovních míst pro lékaře a 30 tisíc pro střední zdravotnický personál.

Aby mohla splnit tyto náročné cíle, shání Národní zdravotní služba lékaře v zahraničí. Těm plně kvalifikovaným nabízí pak dvouleté kontrakty na pozice konzultantů v oborech anesteziologie a resuscitace, patologie, radiodiagnostika, dermatovenerologie, onkologie, psychiatrie a chirurgie.

Přijatí uchazeči získávají nárok na roční hrubý příjem 66 - 90 tisíc liber, na nezdaněnou refundaci penze ve výši minimálně 15 840 liber po ukončení dvouletého kontraktu, dále roční příspěvek na bydlení ve výši 15 - 30 tisíc liber dle místa bydliště, úhradu veškerých nákladů spojených se stěhováním až do výše 8000 liber.

Angličané rovněž slibují pomoc s ubytováním, při hledání zaměstnání pro partnera a školy pro děti. Samozřejmostí je šest týdnů dovolené a každoročně dalších deset volných dnů v rámci státních svátků, ale také 30 dní studijního volna v průběhu dvou let. Pro plně kvalifikované lékaře bez závazků jde o nabídku skutečně velmi atraktivní. Je samozřejmé, že nikdy neodejdou všichni lékaři. Vždyť nakonec ani dvacet let komunistické normalizace nevyhnalo z české kotliny všechny vzdělané lidi. Ne každý z nás si totiž může vzhledem k své rodinné situaci podobné dobrodružství dovolit. Úprk kvalifikovaných odborníků z našich nemocnic je však přesto již nyní problémem. Vždyť koncem dubna, tedy ještě před vstupem do EU, chybělo například v nemocnicích Karlovarského kraje 37 lékařů, v Ústeckém kraji 30 lékařů a v Plzeňském kraji 26 lékařů. Odešli pracovat za pětkrát vyšší mzdy do Německa. V rámci celé ČR nemocnice marně sháněly 327 lékařů.

Je znepokojující, že klesá zájem mladých lidí o lékařské fakulty. Není divu. Po ukončení náročného studia naše společnost nabízí lékařům, kteří se dále musí povinně celoživotně vzdělávat, za jejich extrémně odpovědnou a časově nesmírně náročnou práci pouze podprůměrnou odměnu - 130 Kč za hodinu práce. Zájemce o studium medicíny může snad povzbudit skutečnost, že při hledání zaměstnání jsou na tom absolventi lékařských fakult v porovnání s jinými vysokoškoláky mnohem lépe, neboť na celkové nezaměstnanosti 3029 absolventů vysokých škol se lékaři podílejí pouhými 1,8 procenta. Před deseti lety, kdy ještě byl o studium medicíny velký zájem, to bylo zcela naopak.

Naše nemocnice jsou čím dál tím více závislé na práci zdravotníků ze Slovenska. Například nemocnice Moravskoslezského kraje by se bez svých 228 slovenských lékařů obešly jen stěží. Za jediný rok se počet lékařů - občanů SR zvýšil v ČR o 59 procent! V dubnu jich v českých a moravských nemocnicích pracovalo 968 a pokračující reforma slovenského zdravotnictví k nám vyhání další. Jen v Praze již nalezlo pracovní azyl 139 kolegů ze země pod Tatrami.

Zároveň roste také počet cizinců z ostatních, někdy velmi exotických států. Celkem jich mezi lékaři evidujeme 129. Pokud by naši zem opustili všichni lékaři cizinci, kterých dohromady v nemocnicích pracuje 1097, pak by tuto ztrátu nestačil vykompenzovat ani celý jeden promoční ročník s 990 absolventy.

Co by si naše nemocnice počaly bez 2080 zdravotních sester a 525 sanitářů a sanitářek se slovenským pasem? A co se stane, až se situace na Slovenku zlepší tak, že se tito lidé vrátí domů? Kdo bude ošetřovat naše pacienty?

(Autor je předseda Lékařského odborového klubu - Svaz českých lékařů)

MILAN KUBEK

obsah | publicistika