Žbirka krstil DVD, chystá české turné

Takmer "do roka a do dňa" od ohlásenia svojho turné k 25. výročiu kariéry, krstil včera večer Meky Žbirka DVD The Best of Tour a "revitalizované" CD Dúhy.

Ako je už z názvu zrejmé, podstatná časť DVD pochádza práve zo spomínanej koncertnej šnúry, ktorá sa konala na jar tohto roka. A to, že bolo z čoho vyberať dokazuje fakt, že namiesto plánovaných 90 minút má DVD takmer dve hodiny. "Na začiatku bola kedysi dávno moja malá idea, že natočím album Dúhy a pridám k tomu nejaký videoklip. To bolo pôvodne. Keď som ale videl, ako sa to rozbehlo, tak som si povedal, že by bolo dobré mať toto turné zaznamenané. Veď kopec vecí, ktoré som v živote zažil, zaznamenané nemám," rozrozprával sa Meky o vzniku DVD, ktoré vyšlo v rámci spomínaného dvojcédečka a sú na ňom aj rôzne bonusy.

Na slovenskom turné sa nakrúcalo takmer všetko a samotný Žbirka videl materiál pred finálnou úpravou hneď niekoľkokrát. "Mali to perfektne vymyslené. Zostrihaný materiál mi vždy priniesli asi o desiatej večer, aby som ho skontroloval. Ja som sa potom dve hodiny pozeral na seba v nejakom filme a keď to robíte asi osem krát za sebou, tak vám ten hlavný predstaviteľ začne liezť na nervy," podotkol s úsmevom Meky, ktorý tak správu o konečnej verzii prijal určite s úľavou. Nový dvojalbum mu dnes večer pokrstil herec Milan Lasica, ktorý je už krstným otcom Mekyho albumu Dúhy.

Po tohtoročnom slovenskom turné chystá slovenský spevák žijúci v Prahe aj českú koncertnú šnúru. "Zopakujeme si to, čo sme v podstate robili na Slovensku a čo máme tak skvelo natrénované. Vypukne asi koncom februára," dodal Žbirka, ktorý zatiaľ neprezradil, kto bude hosťom turné. "Ešte to nie je jasné, ale myslím si, že sa určite niekto objaví. Sú predrokované nejaké veci, ale nechcem zatiaľ hovoriť žiadne mená," dodal s tým, že celkom určite nebude na koncertoch chýbať Martha, s ktorou naspieval napríklad duetový hit Čo bolí, to prebolí.

TASR

obsah | kultura - kultúra