Fotil som bohyne

Náhoda mu priviedla do cesty najväčšie bohyne svetových módnych mól. Levičan Gabriel Vontszemu sa vďaka šťastiu dostal k práci, po akej túži každý fotograf.

Šéfovi pražskej modelingovej agentúry išiel ponúknuť ako modelku svoju priateľku. Tú síce nechceli, no Gabrielovi ponúkli hviezdnu robotu. Fotiť Terezu Maxovú, Danielu Peštovú, Simonu Krainovú či Ivanku Trumpovú. Levičan mal bohaté skúsenosti s fotografovaním - no z celkom iného prostredia. Na svojich dobrodružných výpravách svetom fotil obyčajných ľudí. Tých mu pred objektívom nahradili dlhonohé topmodelky. Gabrielovi pózovali pre kalendár vo všetkých možných situáciách - od príchodu na letisko až po mejkap a úpravu vlasov. O tom, že modelky majú krásne tváričky, no prázdne hlavy, vraj v tomto prípade nemôže byť reč.

"Sledujú svetové problémy, vyznajú sa v literatúre aj vo filmoch. Pochodili celý svet a ja tiež, mali sme sa o čom rozprávať." Nezaregistroval ani žiadne hviezdne maniere. "Sú nenáročné. Terezke Maxovej namiesto luxusného obeda postačil zvyšok môjho sendviča! A miliardárova dcéra Ivanka Trumpová jedávala lacnú polievku z bufetu," smeje sa Gabriel.

Slniečkom medzi kráskami je vraj Petra Němcová, ktorá sa pri stretnutí sa dožaduje trojitého bozku na líca, jeden by jej vraj nepriniesol šťastie. Gabriela prekvapilo obrovské pracovné nasadenie topmodeliek. Dokážu byť na nohách od šiestej ráno a usmievať sa pred objektívmi do tretej v noci. Pred jeho objektív by sa mali čoskoro postaviť aj Adriana Sklenaříková a Eva Herzigová, ktorých portréty budú tiež zdobiť kalendár. Gabriel je rád, že mohol nazrieť do nablýskaného sveta šoubiznisu, berie to ako príjemnú zmenu. Už teraz sa teší na ďalšie potulky svetom.

NOVÝ ČAS

obsah | kultura - kultúra