Cenám TýTý kraloval seriál Pojišťovna štěstí

Nejpopulárnějším televizním seriálem roku 2004 se v sobotu v divácké anketě TýTý stala Pojišťovna štěstí vysílaná televizí Nova. Seriál byl s nejvyšším počtem získaných hlasů zároveň absolutním vítězem. Pořadem roku je zábavný pořad České televize s Vladimírem Hronem nazvaný Jsou hvězdy, které nehasnou.

Galavečer moderovala Zuzana Slavíková. Sledovalo ho 2 459 tisíc dospělých nad 15 let.

Dominoval Kotek

Za objev roku vybrali diváci, hlasující ještě během finálového večera, herce Vojtu Kotka. Sedmnáctiletý student je populární nejen díky Pojišťovně štěstí, ale také díky filmu Snowboarďáci nebo díky tomu, že namluvil kouzelnického učně Harryho Pottera.

Další ceny Týtý získali zpěváci Karel Gott a Aneta Langerová, herci Miroslav Donutil, Ivana Chýlková a Marek Eben a televizní moderátoři Vladimír Hron, Pavel Zuna a Robert Záruba.

V pomyslné soutěži televizí je podle výsledků ankety poměr vyrovnaný - čtyři ceny pro televizi Nova, která poprvé přenášela finálový večer, a čtyři ceny pro Českou televizi. Prima, která měla mezi nominovanými také několik osobností, nakonec neuspěla.

Mlsné jazýčky si přišly na své

Dlouho přes půlnoc se protáhla oslava předávání cen popularity TýTý. S úlevou opouštěla většina hostů Kongresový sál Top Hotelu Praha, neboť rozzářená světla více než dvouhodinového přímého přenosu televize Nova proměnila zaplněné hlediště v saunu. Hosté se pak rozptýlili po foyeru, zimní zahradě i sousedících prostorách, kde je čekaly plné stoly.

Pro jazýčky celebrit byly připraveny mísy s pečenými, dušenými a smaženými masy, zvěřinovým gulášem, jemným ragú a dalšími specialitami.

Mezi studenými pochoutkami se vyjímaly krájené ryby i celí lososi. Hosté si mohli vybrat z nabídky japonského suši, uzenářských nářezů a sýrů. Ze sladkostí sahali ti nejmlsnější po zmrzlinách - citronová byla ve vydlabaném žlutém plodu, zatímco kokosovou skrývala hnědá skořápka.

NOVINKY

obsah | kultura - kultúra