Bratislava opäť v medzinárodnom tanečnom pohybe

Asociácia Bratislava v pohybe Vás pozýva na siedmy ročník medzinárodného festivalu súčasného tanca Bratislava v pohybe, ktorý sa bude konať 23.-31.5. 2003 v divadlách Aréna a Stoka.

V priebehu ôsmich dní sa vám predstavia tanečníci a tanečné zoskupenia zo siedmich krajín Európy: Charles Linehan Company z Veľkej Británie, choreograf Robert Seyfried z Francúzska, Laroque Dance Company z Rakúska, ako aj projekt rakúskej choreografky Silvie Bothovej, predstavenie Xaviera Le Roya z Nemecka a tanečná skupina AGAR z Talianska. Slovensko bude zastúpené projektom tanečnej skupiny DAJV, Štúdia tanca - Banská Bystrica, zoskupením MY3, ako aj premiérou Tangere Dance Company.

Zaujímavou, aj keď nie novou súčasťou festivalu, sú aj spoločné medzinárodné projekty, v ktorých sa spolu so zahraničnými partnermi predstavia slovenskí tanečníci. Festival ponúkne slovensko-francúzsky projekt Tomáša Danielisa a Freya Fausta, slovensko-rumunský projekt v choreografii Antona Lachkého, česko-slovenský projekt Roberta Tirpáka a Heleny Arenbergerovej, slovensko-francúzske predstavenie Evy Klimáčkovej a Ayela Ramosa a výsledok tanečnej spolupráce slovenskej tanečníčky Kataríny Mojžišovej a Sama Altyho z Veľkej Británie. Sprievodným podujatím bude workshop "Labanova pohybová analýza pre 21. storočie" v spolupráci s Asociáciou súčasného tanca. Workshop, ktorý sa uskutoční 24.- 26.mája 2003 v divadle Aréna, bude viesť pohybová analytička a terapeutka Janet Kaylová z Veľkej Británie, je určený tanečným umelcom, teoretikom a terapeutom so záujmom o neverbálnu komunikáciu.

Veci, ktoré by vám nemali uniknúť:

· Charles Linehan Company z Veľkej Británie pricestuje priamo z prestížnej medzinárodnej choreografickej súťaže Bagnolet, ktorá sa koná v Paríži.
· Predstavenie TRANSPACE v choreografii Roberta Seyfrieda ponúkne africké "West side story" v podaní najpočetnejšieho súboru na festivale v spojení so živým hudobným sprievodom.
· O kvalite sóla "Self-Unfinished" Xaviera Le Roya z Nemecka hovorí sám za seba fakt, že diváci na najväčšom stredoeurópskom festivale ImPulstanz vo Viedni ho videli až na troch ročníkoch festivalu.
· Zahraničnú účasť festivalu obohacujú: súbor Laroque Dance Company a Silvia Bothová z Rakúska a talianska skupina AGAR.
· Premiéry: projekt tanečnej skupiny DAJV "Nielen telo", bratislavská premiéra predstavenia "AINA pre 5 singlov" Štúdia tanca - Banská Bystrica a premiéra Tangere Dance Company s názvom "Čierny pes - biela mačka".
· O tom, že slovenskí tanečníci sa postupne presadzujú aj na medzinárodnom fóre, svedčí aj ponuka festivalu. Nájdete v nej päť projektov, v ktorých sa spolu so zahraničnými partnermi predstavia slovenskí tanečníci.
· Zaujímavým spojením tanca a jeho terapeutických možností je workshop Labanova pohybová analýza pre 21. storočie, ktorý je určený nielen pre tanečníkov.

Podrobnejšie informácie o projekte, mená účastníkov, harmonogram predstavení a sprievodných podujatí nájdete na web stránke: www.abp.sk.

INZINE

obsah | kultura - kultúra