V Sydney byla zahájena největší výstava o České republice

Dnes byla v australském Sydney zahájena největší národní prezentace České republiky v Austrálii s názvem "Česká republika - Malá velká země".

Historicky největší a svým zaměřením zcela výjimečná výstavní akce představí po dobu čtyř dnů australské veřejnosti český průmysl reprezentovaný předními českými podniky a možnosti obchodní spolupráce mezi Českou republikou a Austrálií. Prezentace je doprovázena seminářem o obchodních a investičních příležitostech v České republice. V kulturní části je stěžejní mezinárodně ceněná expozice "Praha", která reprezentuje Prahu jako architektonickou perlu v srdci Evropy a současně Prahu jako významné kongresové, finanční a turistické centrum. Součástí národní expozice je rovněž výstava výtvarného umění pod názvem 3 Czech Artists, výstava UNESCO a výstava tří nejvýznamnějších skladatelů české vážné hudby (Smetana, Dvořák, Janáček).

Výstava je umístěna na prestižním místně v sydneyského přístavu v těsném sousedství budovy opery.

Výstavu slavnostně zahájili poslankyně australského federálního parlamentu Bronwyn Bishopová, náměstci ministerstev průmyslu Robert Szurman a zahraničních věcí Pavel Svoboda a velvyslanec v Austrálii Karel Pažourek.

Tuto významnou akci, historicky největší představení České republiky v Austrálii, pořádá společnost Czech-Australian Group o.p.s. ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí, Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky a Magistrátem hlavního města Prahy.

MVZ

obsah | kultura - kultúra