Jarmila Šuláková: Rozpad ČSFR rozdělil moje srdce

Jeden večer na letošní Country Loděnici v Piešťanech patřilo pódium také skupině Fleret a Jarmile Šulákové. Pár hodin před vystoupením jsem využila příležitost a oslovila paní Šulákovou, abych jí položila pár otázek. Setkání mě utvrdilo v tom, že Jarmila Šuláková je nejen stále usměvavá a dobře naladěná dáma, ale hlavně příjemný člověk se srdcem na pravém místě.

Po kolikáté jste na festivalu Country Loděnice a jak se vám zde líbí?
Jsem tu podruhé. Je to tady strašně krásné, obdivuji tu přírodu, postavení scény a jeviště.
Jak se vám zpívá před tisíci diváky z České republiky a Slovenské republiky?
Obecenstvo, které sem jezdí, je bezvadné. Jsou to všechno mladí, krásní lidé, kteří mají rádi tuto muziku. A když se lidé ve vší pohodě sejdou a mají se rádi, tak to je překrásné.
Jaký je váš nejbližší program?
Během celého roku navštěvujeme i jiné festivaly v Čechách, jezdíme do Plzně na Portu, do Žďáru nad Sázavou do Džbánku, do Jihlavy, je toho dost. Teď ale dobírají kluci z kapely dovolenou, já taky, takže budeme mít menší pauzu a taky už sbíráme síly na vánoční koncerty.
Chystáte nové CD nebo kazetu?
Mně vyšlo teď nedávno nové CD. Jmenuje se Okolo Súče. S touto písničkou jsem začínala v roce 1948, čili tam uslyší posluchači můj hlas, když jsem měla 19 roků a postupně bude můj hlas natáčen až do roku 1980. Tož myslím, že je to zajímavé.
Naše čtenáře by jistě zajímalo, jak vy vnímáte rozdělení ČSFR?
Velice těžce. Rozdělilo to moje srdce, protože já mám Slovensko velic ráda, mám tu moc přátel a myslí, že to vůbec nemuselo být. Mohli jsme být jedna republika, jak jsme byli, byli bychom větší, silnější. Já to cítím tak, že by to bylo opravdu nešťastné.
I přes tu hranici jsme nesmírně rádi, že vás můžeme na takovýchto festivalech vidět a věříme, že jich bude víc.
Těším se už teď na další rok a všechny srdečně zdravím.
PETRA ZÁMEČNÍKOVÁ

obsah | kultura - kultúra