Českými slavíky jsou opět Bílá a Gott

Z finalistů soutěže Česko hledá SuperStar výrazně promluvila do soutěže Český slavík jen vítězka Aneta Langerová. V kategorii zpěvaček skončila druhá. Na prvních místech zůstaly tradiční hvězdy Lucie Bílá a Karel Gott. Ten je slavíkem už potřicáté. Druhý v kategorii zpěváků byl překvapivě Daniel Landa. Výsledky byly v sobotu vyhlášeny ve Státní opeře Praha.

Lucie Bílá získala už devátého slavíka ve své kariéře a vyrovnala dosavadní rekord Hany Zagorové. Hlas jí poslalo přes 60 tisíc lidí. "Až budu stará bába, tak bych chtěla říct, že desítka se lépe pamatuje," neskrývala přání zvítězit i příští rok Bílá, které cenu předávala právě Zagorová.

Druhá Langerová dostala 45 tisíc hlasů. Třetí byla Helena Vondráčková.

Langerová se stala i Objevem roku. Diváci mohli hlasovat o vítězi této kategorie ještě v průběhu přímého přenosu. Langerová od nich dostala celkem 45 000 hlasů a porazila Sámera Issu s 15 000 hlasy a třetího Tomáše Savku. Objevu roku tedy kralovali finalisté soutěže Česko hledá SuperStar.

"Vy mi dáváte, já totiž vůbec neumím mluvit," komentovala druhý úspěch vděčná Langerová: "Jsou mezi vámi lidi, kteří dokážou člověka podržet nad vodou a dát mu sílu jít si svou cestou. Těm moc děkuji, bez nich by tady stál prázdný člověk."

Gott potřicáté

V kategorii zpěváků už potřicáté zvítězil Karel Gott. Současně s tím mu byl předán i platinový slavík. "Může se zdát, že přebírat slavíky je pro mě asi tak obvyklé, jako chodit si na poštu pro důchod, ale věřte tomu, že tomu tak není," řekl po vyhlášení Gott, který ovšem uvedl, že letos s vítězstvím počítal. Druhé místo bylo velkým překvapením, přes 25 tisíc hlasů lidé poslali Danielu Landovi. Třetí skončil Petr Muk.

Velké pohyby nenastaly jen v kategorii skupiny. Vítězem, stejně jako loni, je Kabát. Druhá byla skupina Chinaski a třetí Lucie.

Hosty večera byla ukrajinská zpěvačka Ruslana a Nor Kurt Nilsen, vítěz světového finále soutěže Pop Idol, známé u nás jako SuperStar. Langerová společně se Skokanem roku v kategorii zpěváků Richardem Krajčem byli také jediní, kteří ve Státní opeře zpívali živě.

Pořadí Českého slavíka:

Zpěvák roku
1. Karel Gott
2. Daniel Landa
3. Petr Muk

Zpěvačka roku
1. Lucie Bílá
2. Aneta Langerová
3. Helena Vondráčková

Skupina roku
1. Kabát
2. Chinaski
3. Lucie

Objev roku
1. Aneta Langerová
2. Sámer Issa
3. Tomáš Savka

Skokan roku
Zpěváci: Richard Krajčo
Zpěvačky: Radůza
Skupiny: J.A.R.

NOVINKY

obsah | kultura - kultúra