Slávikmi Elán, Kirschnerová a Ráž

Skupina Elán, Jana Kirschnerová a Jožo Ráž sú víťazmi tohtoročnej ankety o najpopulárnejšieho slovenského speváka, speváčku a skupinu - Slávik 2001. Jej výsledky v sobotu 24. novembra večer slávnostne vyhlásili v bratislavskom Istropolise.

V ankete organizovanej Produkčným domom Forza, agentúrou Oklamčák Production a TV Markíza sa v tých istých kategóriách na druhej priečke rebríčka popularity umiestnili skupina No Name, Marika Gombitová, už roky po autonehode na invalidnom vozíku, a Pavol Habera. Tretie miesto a bronzového Slávika 2001 získali kapela Iné Kafe, speváčka Katarína Hasprová a spevák Richard Müller, ktorý sa už zrejme vysporiadal so škandálmi okolo drog.

Víťazom v kategórii Skokan roku 2001 sa stala NOCADEŇ, Rádioslávikom je skupina Gladiátor a Objavom roka je Jadranka Handlovská, ktorá odštartovala kariéru ako televízna "rosnička", teda moderátorka počasia. Čerstvý zlatý Slávik 2001 a líder skupiny Elán Jožo Ráž sa na odovzdávaní cien nezúčastnil. Dôvodom bolo, že sa v najbližšom čase podrobí operácii kolena.

"Nie je to životu nebezpečná operácia, ale veľmi dôležitá pre jeho mobilitu," povedal člen a gitarista Elánu Ján Baláž, ktorý v Rážovom zastúpení prevzal na galaprograme hneď dvoch slávikov - aj za najobľúbenejšieho speváka i za skupinu. Joža bude operovať nemecký doktor z Mníchova a k zákroku môže dôjsť kedykoľvek, pretože termín bol stanovený medzi 20. a 30. novembrom. Líder skupiny, ktorý pri dopravnej nehode v júni 1999 utrpel viaceré zranenia, je teda v pohotovosti a v predoperačnej príprave.

Baláž zároveň vyjadril ľútosť nad tým, že sa Jožo nemohol slávnostného večera zúčastniť. "Dúfam, že všetko dobre dopadne a budúci rok tu bude medzi nami," dodal.

Medzi zahraničnými hviezdami večera zaujalo maldučké ruské duo Tatu, ktoré zaznamenalo bezprecedentný medzinárodný úspech, či škótska skupina Right Said Fred.

TASR, (lw)

obsah | kultura - kultúra