Adriana Sklenaříková si zahrá v novom filme o Asterixovi

Slovenská modelka a herečka Adriana Sklenaříková, ktorá je vo Francúzsku veľmi populárna, si zahrá jednu z vedľajších úloh v novom filme o neohrozenom galskom bojovníkovi Asterixovi. Vo filme Asterix na olympijských hrách stelesní mladú krásavicu, ktorá svojho manžela, staršinu galskej dediny Kmetixa, uloví na varené slíže, ale ktorá sa podľa neho nikdy nepozrela na iného muža.

Kmetixovu (podľa iného českého prekladu Archaixovu) manželku hrala doteraz francúzska herečka Arielle Dombasle. V novom diele sa objaví aj ďalšia kráska, bývalá Miss World a teraz bollywoodská hviezda Aíšvarja Rájová. Nanovo je obsadená hlavná úloha, v ktorej Christiana Claviera nahradí Clovis Cornillac. Asterixovho dobrého priateľa Obelixa si znovu zahrá Gérard Depardieu.

Vďaka Asterixovi sa na filmovom plátne po dlhšom čase znovu objaví aj Alan Delon, ktorý bude hrať Césara. Vo filme si zahrá aj automobilový pretekár Michael Schumacher a francúzsky basketbalista Tony Parker, ktorý je jednou z hviezd NBA.

Prvé scény tretieho pokračovania Asterixovej filmovej ságy sa v minulých dňoch nakrúcali blízko Paríža, teraz bude nakrúcanie pokračovať pri Alicante v južnom Španielsku, píše denník Le Parisien. Prvé dva diely filmového Asterixa videlo vo Francúzsku 25 miliónov divákov.

Sklenaříková už má za sebou dve úlohy vo filme, ak nerátame dokument o nej samej. Po úlohe madam Krásnej, v piatom diele českej série "Básnikov" hrala vo francúzskej komédii Tri dievčatá. Bolo to herecká premiéra našej modelky.

"Jean-Loup Hubert mi ponúkol skutočnú postavu. Filmové ponuky som dostávala už aj predtým, ale vždy to boli úlohy mimozemšťaniek alebo modeliek," povedala na margo úlohy pred dvoma rokmi. Režisér si ju vybral potom, ako si ju všimol v reklame na Škodu SuperB.

Sklenaříková si takmer zahrala rolu emigrantky vo filme 15 minút s Robertom De Nirom. Úlohu vraj nedostala, pretože bola vedľa De Nira príliš vysoká a navyše bola emigratnka na úteku až veľmi krásna a dokonalá a vo filme by nepôsobila vierohodne povedal jej agent Miro Šimončič. Ona sama tvrdí, že pôvodne na pozvánku na kasting ani nechcela zareagovať, ale presvedčili ju v jej agentúre. Na skúšku napokon išla, ale dodnes s nej nemá dobrý pocit, pretože netušila, že si mala pripraviť texty.

ČTK

obsah | kultura - kultúra