Slovensko a Británia na fotografiách v Bratislave

Britániu slovenskými očami a Slovensko britskými očami prezentuje výstava fotografií, ktorú v galérii Evanjelického lýcea v Bratislave otvorí v stredu o 16:00 britská veľvyslankyňa na Slovensku Judith Macgregor.

Fotografie pochádzajú z britských regiónov Glamorgan, Wales, Sunderland, severovýchodné Anglicko a Škótsko. Na Slovensku sa fotilo v Bratislave, Poprade a Košiciach. Sedem mladých tvorcov - Lisa Davis, Robo Kočan, Catriona Grant, Tomáš Blonski, Nigel Davison, Silvia Saparová a Martin Varholík fotografovali mestské a vidiecke oblasti, obyvateľov, budovy a všetko, čo podľa nich charakterizuje danú krajinu.

Výstava je súčasťou kampane Križovatky nápadov, ktorú britské veľvyslanectvo rozbehlo už na jar. Kampaň má v ôsmich nových členských krajinách Európskej únie predstaviť Britániu ako atraktívne miesto na nadväzovanie pracovných kontaktov, informovala agentúru SITA tlačová a politická tajomníčka veľvyslanectva Katarína Strýčková. V galérii Evanjelického lýcea (bývalá budova SUPŠ na Palisádach) budú fotografie vystavené do konca novembra. Vo februári ich uvidia v Dome fotografie v Poprade. Výstava je súčasťou Mesiaca fotografie.

SME

obsah | kultura - kultúra