Hosťom u Sisi a Františka Jozefa

Naši návštevníci zo Slovenska sú od 3. do 30. novembera 2005 pozvaní na návštevu sídla Habsburgovcov za zvlášť výhodnú cenu. Za 4,90 euro namiesto 8,90 môžu navštíviť Striebornú komnatu (Silberkammer), Sisi múzeum a Cisárske apartmány vo Viedenskom Hofburgu. Deti zaplatia iba 3 euro namiesto 4,50.

V Striebornej komnate sú vystavené prepychové kusy Habsburgskej domácnosti. Po zániku Dunajskej monarchie sa dvorné striebro a predmety na stolovanie stali majetkom Rakúskej republiky. Dnes tu môžete obdivovať tie najkrajšie porcelánové súpravy, obrusy a prestierania, riady a pomôcky na pečenie.

Sisi múzeum bolo otvorené v roku 2004 a je v ňom citlivo predstavený "Mýtus a pravda o Sisi" ("Mythos und Wahrheit Sisi"). Stredobodom je historická postava Alžbety, jej vzťah k viedenskému dvoru, jej cesty, jej kult krásy, poézia a športová ctižiadosť. Rovnako je spracovaná téma vzniku mýtu okolo extravagantnej cisárovnej. Zo Sisi múzea sa dostanete do originálnych obytných a pracovných komnát cisára Františka Jozefa a cisárovnej Alžbety. Návštevníci kráčajú medziiným cez audienčnú miestnosť, spálňu a pracovňu cisára a ďalej do telocvične a šatne Sisi, do jej kúpeľne - prvej kúpeľne v celom Hofburgu - a do jej spálne. Záver cesty do imperiálneho sveta korunuje návšteva jedálne s nádherne prestretou tabuľou.

Táto zvýhodnená mimoriadna ponuka platí pre všetkých občanov zo Slovenska, ktorí predložia pri pokladni svoj pas alebo občiansky preukaz. Je to teda veľmi jednoduché a my sa tešíme na početných návštevníkov, ktorí sa chcú na pár hodín ponoriť do cisárskeho sveta Habsburgovcov

PR ČLÁNOK

obsah | kultura - kultúra