Bratislavské Shakespearovské slávnosti aj v angličtine

V znamení klasickej lásky Rómea a Júlie sa ponesú tohtoročné Letné shakespearovské slávnosti. Štvrtý ročník ich slovenskej časti tradične ponúkne predstavenie pod holým nebom na nádvorí Bratislavského hradu. Pražské naštudovanie Rómea a Júlie v réžii Martina Hubu čaká na milovníkov tragédie od 26. do 31. júla.

Popri mladom mileneckom páre, v ktorom Júliu stvárnia Kateřina Čapková a Zuzana Vejvodová a Rómea Jiří Hájek a Ladislav Hampl, sa bratislavským divákom predstavia herecké hviezdy ako Emília Vášáryová, Bohumil Klepl, Martin Vašut a ďalší. Okrem pražského predstavenia čaká publikum Letných shakespearovských slávností aj jedinečná možnosť pozrieť si dve predstavenia v angličtine. Príbeh o zakázanej láske v anglickom jazyku uvedie 1. a 2. augusta TNT Theatre Britain American drama group - Europe, ktorá sa minulý rok predstavila na Pražskom hrade so svojím ponímaním Hamleta. Vystúpením britsko-amerických divadelníkov sa Bratislavský hrad dostane do medzinárodnej spoločnosti hradov a zámkov, ktoré sú súčasťou podujatia Castle tour 2004.

Predpredaj vstupeniek na predstavenia sa začína dnes v Bratislavskom kultúrnom a informačnom stredisku na Klobučníckej ulici a na internetovej adrese na www.ticketportal.sk.

SME

obsah | kultura - kultúra