Slovenskí a českí divadelníci opäť na Piešťanskom randezvous

Kultúrnu a spoločenskú sezónu v Piešťanoch a okolí otvorí už šiesty rok česko-slovenský divadelný festival Piešťanské randezvous.

Ako informovala dramaturgička festivalu Edita Bjeloševičová, od 27. septembra do 1. októbra ponúkne Piešťanské randezvous každý večer jedného zaujímavého hosťa. Program v Dome umenia v Piešťanoch otvorí v pondelok (27. septembra) už o 10:00 Slovácke divadlo z Uherského Hradišťa Červenými črievičkami od Hansa Christiana Andersena. Moravský súbor sa na festivale predstaví vôbec po prvýkrát a deťom zo základných škôl prinesie rozprávkovú klasiku. Druhý deň vystúpi o 10:30 na scéne Domu kultúry bratislavská Astorka Korzo ´90. Predstavenie bratislavských divadelníkov od Ľudmily Razumovskej - Drahá pani profesorka je vyhradené stredoškolákom. Doobedňajšie predstavenia pre žiakov základných a študentov stredných škôl sú tohtoročnou novinkou Piešťanského randezvous.

Stredajšie, štvrtkové a piatkové predstavenia (29. septembra až 1. októbra) sa už začnú v tradičnom divadelnom čase o 19:00. Sú určené už dospelému publiku a zväčša sa venujú medziľudským vzťahom. Publiku prinesú inscenácie z repertoáru Štúdia DVA z Prahy, brnianskeho Divadla Husa na provázku a záverečný večer vystúpi opäť Astorka Korzo ´90. Podľa Edity Bjeloševičovej príjemným prekvapením pre divákov bude stretnutie s Karlom Rodenom (29. septembra, Štúdio DVA), či s hereckou stálicou festivalu - Boleslavom Polívkom (30. septembra), ktorý vzdá spolu s hercami Divadla Husa na provázku Brno úctu kráľovi komikov Vlastovi Burianovi. Záver festivalu bude patriť predstaveniu Nikoline Werdelinovej - Milovníci, ktoré uvedie pod režijným vedením Milana Lasicu Divadlo Astorka Korzo ´90 z Bratislavy.

SME

obsah | kultura - kultúra