Bratislava hostí veľtrh Nostalgia Expo 2004

Veľtrh Nostalgia Expo o ochrane a propagácii kultúrneho dedičstva, ktorý sa koná v Slovenskom národnom múzeu (SNM) v Bratislave od štvrtka do nedele, prinesie aj bohatý sprievodný program.

Návštevníkov SNM na Vajanského nábreží čaká výstava z putovnej zbierky unikátnych betlehemov z Múzea Vysočiny Třebíč. Výstava, ktorá je rezervovaná aj na niekoľko rokov dopredu, zostane na Slovensku do 6. januára. Veľtrh ponúkne výstavy zo zbierok múzeí, súkromných galérií a starožitníctiev a prezentáciu práce reštaurátorov.

Okrem toho budú na 3. poschodí múzea počas veľtrhu denne od 10:00 do 19:00 otvorené tri výstavy - o kultúrnych pamiatkach Novohradu, o živote a diele filmového režiséra, etnografa a teatrológa Martina Slivku a o podobách Vysokých Tatier pred 130 rokov. Návštevníkom sa predstavia i ocenené filmy z 13. bienále medzinárodného festivalu dokumentárnych filmov a videofilmov o ľudovej kultúre Etnofilm Čadca 2004. Vo výbere sú dokumenty z Poľska, Srbska a Čiernej hory, Grécka, z Japonska, USA, Nového Zélandu, z Českej republiky a Slovenska. Premietať sa bude od štvrtka do soboty vždy o 10:00, 12:00, 14:00 a 16:00 a v nedeľu o 10:00 a 14:00.

V poradí 6. ročník veľtrhu Nostalgia Expo ponúkne denne od 10:00 do 19:00 a v nedeľu do 16:00 aj prehliadku umeleckých a historických zbierok slovenských múzeí. Bude tiež miestom na výhodný nákup a porovnanie cien starožitností a výtvarných diel, jeho výstavy budú sčasti predajné. Novinkou tohtoročnej Nostalgie Expo je Aukcia výtvarných diel a starožitností, ktorá sa uskutoční v nedeľu o 11:00 v SNM.

SME

obsah | kultura - kultúra