Vznikne třetí řada Nemocnice na kraji města

Nejúspěšnější tuzemský seriál Nemocnice na kraji města se dočká třetí řady. Uvedla to novinářka Magdaléna Dietlová, vdova po autorovi první řady Jaroslavu Dietlovi. Informaci potvrdil producent Borek Severa, který stál i za druhým pokračováním původního seriálu.

"Ano, připravuje se to, ale více k tomu nemůžu říct, je to ještě ve stadiu příprav. To, že se to bude dělat, je jasné," řekl Severa a potvrdil tak slova Dietlové: "Je to již velice konkrétní projekt. Ano, domnívám se, že vznikne, že tomu nestojí žádná velká překážka v cestě."

"Námět a náznaky dialogů píše Lucie Konášová, něco už jsem četla, líbilo se mi to. Bude tam hodně nových postav, půjde o novou generaci lékařů", řekla Dietlová .

Zatím není jasné, kdo seriál natočí. Dietlová řekla, že producent jej připravuje pro televizi Nova. Ve hře však zůstává i Česká televize, na kterou se Severa také obrátil. "Jednání probíhají," sdělil mluvčí České televize Martin Krafl.

Sama Dietlová si podle svých slov přeje, aby televize Nova odkoupila i předešlé řady a odvysílala je všechny. Herecké obsazení zatím není jisté, ale z neoficiálních informací vyplývá, že v nových dílech by měla ztvárnit postavu vrchní sestry Libuše Šafránková. Svést by měla doktora Blažeje v podání Josefa Abrháma, který je v civilu její manžel.

Divácky velmi vděčný televizní seriál z nemocničního prostředí odvysílala televize již pětkrát. A vždy šlo o nejsledovanější pořad - dívali se nejen starší diváci, pro něž znamená seriálovou klasiku s výborným hereckým obsazení (začal se natáčet již v roce 1976), ale dokonce i ti mladší, pro ně je jakousi televizní raritou. Mimořádně velkou sledovanost měla i druhá řada seriálu. Na přelomu let 2003 a 2004 ji podle údajů ČT sledovalo v průměru 3,267 miliónu dospělých diváků, tedy 38,6 procenta dospělých.

NOVINKY

obsah | kultura - kultúra