Vzniká prvá sieť multikín na Slovensku

Na Slovensku vzniká prvá sieť multikín. Spoločnosť Istropolis Cinema, ktorá na slovenskom trhu pôsobí už trinásť rokov, plánuje do konca roka 2006 sprevádzkovať osem viacsálových kín v obchodných centrách vo vybraných slovenských mestách.

Tieto plány začala spoločnosť uskutočňovať v novembri tohto roku, keď sa stala novým prevádzkovateľom multikina Metropolis v nákupnom centre Polus City Center v Bratislave. Súčasný názov Multikino Metropolis sa tak od 1. januára 2006 zmení na Istropolis Cinema Center.

Vo štvrtok 8. decembra bude nasledovať otvorenie 3-sálového kina Istropolis Cinema Center v nákupnom centre Max v Poprade a 26. januára 2006 pribudne 4-sálové kino v rovnomennom centre v Trenčíne. Na jeseň budúceho roka plánuje spoločnosť otvoriť prevádzky v Nitre, Banskej Bystrici a Žiline. V súčasnosti rokujú aj o otvorení ďalších viacsálových kín v Trnave a Košiciach.

Konateľ spoločnosti Istropolis Cinema Igor Malinovský na dnešnej tlačovej konferencii uviedol, že pred spustením projektu analyzovali súčasný stav kín na Slovensku, ktorý podľa nich s výnimkou Bratislavy nie je vyhovujúci. Preto chcú filmovým fanúšikom na celom Slovensku priniesť komfort a kvalitu obrazu a zvuku.

Ako prezradil výkonný riaditeľ spoločnosti Richard Kliment, kinosály chcú využívať multimediálne, nielen na klasické premietanie. Už onedlho by sa tak aj Slováci mohli dočkať premietania koncertu nejakej svetoznámej hviezdy vo svojom kine. Práve takýmto spôsobom nedávno uviedol na trh svoj najnovší album Intensive Care Robbie Williams.

Jeho koncert v berlínskom Velodrome vysielali naživo do 21 kín na celom svete. Spoločnosť Istropolis Cinema nezabudla ani na náročnejších filmových divákov - v každom kine bude pravdepodobne jedna sála vyhradená klubovým filmom. Vo svojich multikinách plánujú poskytnúť priestor aj filmovým festivalom.

SITA

obsah | kultura - kultúra