Madonna se dobře skryla

Velký manévr předvedli bodyguardi zpěvačky Madonny těsně po jejím příletu na pražské ruzyňské letiště. Dvě desítky novinářů a fotografů, kteří chtěli ulovit její snímek, měli smůlu. Terénní auta i policejní doprovod přijely přímo na letištní plochu.

Je kolem jedné hodiny odpoledne a před hotelem Four Seasons, pár kroků od Karlova mostu, postává jediná fanynka. "Madonna je nejlepší!" poskakuje vzrušením devětadvacetiletá Monika. Na lístek na Madonnu sice nemá, ale je připravená se přes bodyguardy prodrat až ke zpěvačce.

Má s tím praxi. Během návštěvy Michaela Jaksona se prý dostala tak blízko, že ji ochranka musela odhodit. Aby zpěvačku viděla, je ochotná před hotelem hlídkovat klidně i celý den. "Žila jsem v Americe, viděla jsem už spoustu hvězd, ale Madonnu ještě ne. Strašně bych se s ní chtěla vyfotit," třese se.

Zaměstnanci hotelu staví před hlavním vstupem menší zábrany pro novináře, Nicméně nic nenasvědčuje tomu, že by popová královna Madonna měla přijet už za pár hodin. "Jste tady zbytečně," směje se na řidič hotelového mercedesu. "Madonna tady bydlet nebude, to byl jen manévr, klidně můžete jít."

Asi kolem druhé hodiny ale opuštějí prostor před vchodem tři černé automobily značky Ranger Rover. Ochranka hotelu poté začíná vyklízet prostor před hotelem a kolem třetí hodiny přijíždí dodávka, která veze zábrany.

Oh, really, Madonna?

Už kolem třetí hodiny odjíždějí mercedesy hotelu a dva z nich z obou stran atarasují příchody ke vchodu. Za několik okamžiků přijíždí auto a vykládá zábrany, které pak ochranka staví na příjezdovou cestu.

Dění před hotelem budí pozornost turistů i hostů hotelu. Skupina Italů, která vychází z Four Seasons jen nevěřícně kroutí hlavou. "Na koho tu čekáte? Vážně na Madonnu?!" ječí z faktu, že budou bydlet ve stejné budově.

Před hotelem se tvoří hloučky cizinců, všichni jsou nadšeni, že možná uvidí Madonnu. K hotelu přicházejí také tři Srbové: Tamara, Miroslav a Alexandar. "Kde máte fanoušky?" ptají se nevěřícně. Nechápou, jak to, že je před hotelem tak málo českých fandů. Do Prahy přijeli speciálně kvůli koncertu Madonny.

To Michala Bergová se svou sestrou šly náhodou kolem hotelu na procházku. Z atmosféry byly tak nadšené, že si okamžitě zarezervovaly lístky na dnešní koncert. "Vůbec jsme to neplánovaly. Když tady byl Jackson, skoro jsme před jeho hotelem omdlívaly. Madonna je ale lepší," říká Michala.

Po čtvrté hodině přijíždí mercedes s prvními členy Madonnina týmu: kapelou a tanečníky. Tamara skáče a kříčí na zpěvačku Donnu Delory. Tanečníci ochotně mávají a někteří se také nechávají s fanoušky vyfotit a rozdávají podpisy. Několik z nich si udělá kolem hotelu okružní obhlídku.

Další členy štábu přiváží za několik minut autobus, který zastavuje kousek od hotelu. "To je Madonnin učitel na kytaru," chvěje se Miroslav a okamžitě se k němu vrhá, aby ulovil fotografii.

Před hotelem je zhruba čtyřicet lidí, když přijde zpráva z letiště, že všechny Rovery už opustily Ruzyň a zpěvačka míří k hotelu. Zhruba kolem páté hodiny přijíždějí tři černé džípy v policejním doprovodu. První dva vozy míří okamžitě do garaže hotelu, poslední vůz vjede před hlavní vchod hotelu. Fanoušci napjetím ani nedýchají. Je to však zklamaní, z vozu vystupuje několik lidí z Madonnina týmu. Tentokát měli fanoušci smůlu.

MARTINA JELÍNKOVÁ, LIDOVÉ NOVINY

obsah | kultura - kultúra