Originalita Čiernej labute na papieri

Vyšiel prvý Ilustrovaný žurnál Černá labuť, netradičný česko-slovenský divadelný časopis. Pokrstia ho 16. septembra o 17.00 v najväčšom kníhkupectve v strednej Európe, v novootvorenom pražskom Paláci kníh NEO LUXOR. Čo k vydávaniu žurnálu viedlo?

Už dlho sa s nespútanou originalitou stretávajú návštevníci Art City Černá labuť, najmä tamojšej Café Galerie a Café Teatru - Česko Slovenskej scény. Tento pretlak nápadov napokon z hypermodernej budovy vedľa pražského Obchodného domu Bílá labuť vytryskol a zhmotnil sa v podobe Ilustrovaného žurnálu Černá labuť. Na jeho vydávanie sa spojilo niekoľko partnerov na čele s Art City. Nechýba medzi nimi ani Slovensko-český klub, okrem iného vydavateľ Českého a slovenského sveta.

Po experimentálnom nultom vyšlo konečne aj netrpezlivo očakávané prvé číslo žurnálu. Žurnál v sviežom grafickom spracovaní popredného výtvarníka Jana Gablera sa venuje najmä dianiu v "Čiernej labuti", ale aj divadlu či výtvarnému umeniu vôbec. Jeho šéfredaktorom je Kráľ Lávra - vraj je prísny, ale hravý...

(vs)

obsah | kultura - kultúra