Kraus a jeho talkshow se vrhnou i na Slováky

Herec a moderátor Jan Kraus, který moderuje talkshow Uvolněte se, prosím, se s obdobným pořadem pravděpodobně objeví také ve slovenské televizi Joj.

Definitivní slovo však má podle mluvčího televize Joj Ludovíta Tótha padnout až počátkem dubna. "Vážně o tom diskutujeme s produkční společností IN Film, která pořad Uvolněte se, prosím produkuje i pro Českou televizi. Rádi bychom pana Krause viděli na naší obrazovce," řekl Tóth. "Myslím si, že úspěšnému završení nebude nic stát v cestě," dodal.

Debaty o finančních záležitostech mají obě strany už za sebou, sporný zůstává název relace a periodicita, tedy kdy a jak často ji bude Joj vysílat.

Podle Tótha by se úspěšný program měl na televizní obrazovce objevit už koncem dubna. Česká televize vysílá Uvolněte se, prosím každý pátek večer. Moderátor si zve trojici hostů, které zpovídá s ironií a šarmem sobě vlastním. Stejný formát má mít pořad i pro Joj. "Jen hosté budou slovenští," dodal Tóth.

Podobnou relaci s názvem Nech sa páči! vysílá i televize Markíza. Talkshow provází slovenský moderátor se stejným příjmením - Andy Kraus.

Loni získal Kraus dvě ceny Elsa, které uděluje Česká filmová a televizní akademie. Stal se nejlepším moderátorem roku a jeho talkshow Uvolněte se, prosím bodovala v kategorii nejlepší zábavný pořad.

Nedávno také vyšla publikace Uvolněte se, prosím, která shrnuje to nejlepší z toho televizního pořadu. V současné době má Kraus společně s Evou Holubovou v Divadle Kalich i další talkshow nazvanou Co jinde neuslyšíte.

iDNES, ČTK

obsah | kultura - kultúra