Michal David v USA zpíval i Poupata

Michal David se svými písničkami z 80. let sklidil v sobotu největší ohlas na šestém ročníku česko-slovenského Rockfestu v americkém městě Yorkville nedaleko Chicaga.

Mladí Češi a Slováci, kteří do USA přijeli především za prací, si s ním zazpívali hity z filmů Vítr v kapse, Láska z pasáže a z obou Diskopříběhů, ve své době slavná Céčka, Decibely lásky či Nenapovídej a v jednom z přídavků i spartakiádní Poupata.

Diváci si podle modelky a herečky Jitky Kocurové, která spolu s moderátorem Zdeňkem Izerem Rockfest uváděla, vzpomněli na svoje mládí i na to, jak kdysi nacvičovali spartakiádu.

Sám Michal David na nostalgii moc nevěří. "Mladým se na písničkách líbí texty. Dovědí se to, co sami zažívají ve svém životě," uvedl David bezprostředně po odchodu z pódia.

"Možná nejsem velkej zpěvák, velkej hudebník, ale snažím se dávat lidem dobrou náladu. To je cíl v mojí muzice." Z dalších muzikantů na Rockfestu vystoupilo například trio Michal Prokop, Luboš Andršt a Jan Hrubý, Voiceband či slovenská kapela Horkýže slíže. Původně ohlášená skupina Kabát účast na festivalu na poslední chvíli zrušila.

iDNES

obsah | kultura - kultúra