Slovensko a Česko v Cannes opäť v spoločnom pavilóne

Už druhýkrát je na filmovom festivale v Cannes zastúpený slovenský film a slovenská kinematografia. Jej prezentáciu pripravil Slovenský filmový ústav spolu so Slovenskou asociáciou producentov v audiovízii.

Slovensko sa prezentuje aj tento rok v spoločnom pavilóne s Českou republikou a Poľskom, ktorý sa nachádza priamo na hlavnej promenáde filmového trhu Village International. Pavilón bol realizovaný s podporou ministerstva kultúry.

Ponúka informácie o audiovizuálnom dianí v SR, ČR a Poľsku, poskytuje prezentačné priestory a technické boxy na premietanie audiovizuálnych diel. V stánku je aj väčšina slovenských filmov v zahraničných verziách na VHS alebo DVD. K dispozícii sú tlačové a elektronické textové aj obrazové materiály k filmom, informácie o projektoch vo vývoji a výrobe, filmové a filmologické publikácie a časopisy a filmové soundtracky.

Pavilón slúži aj ako miesto stretávania sa slovenských reprezentantov v Cannes s producentmi, ktorí uvažujú nad filmovaním na Slovensku alebo nad spoločnými koprodukciami.

(kul)

obsah | kultura - kultúra